Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільшу Різдвяну ялинку планети вже «запалили»

Інсталяція в італійському Ґуббіо завширшки 450 метрів, а заввишки — аж 750!

1991 року Різдвяну ялинку в Ґуббіо занесли до світової Книги рекордів Ґіннесса — як найбільшу на планеті. Фото Twitter
1991 року Різдвяну ялинку в Ґуббіо занесли до світової Книги рекордів Ґіннесса — як найбільшу на планеті. Фото Twitter

В італійськаому містечку Ґуббіо (регіон Умбрія) уже в 42-й раз «загорілася» найбільша Різдвяна ялинка у світі. Над встановленням світлової інсталяції у формі ялинки волонтери працювали протягом трьох місяців.

1991 року Різдвяну ялинку в Ґуббіо занесли до світової Книги рекордів Ґіннесса — як найбільшу на планеті. Встановлення цієї світлової інсталяції на горі Інджіно є складною технічною операцією, що включає, зокрема, транспортування великих ламп і їх кріплення на спеціальних стовпах у точно визначених місцях, — аби ялинка була рівною і симетричною. До речі, святкова інсталяція у Ґуббіо є екологічно «чистою» — потужні led-лампи живляться енергією з відновлюваних джерел.

Роботи на схилах гори Інджіно здійснюють місцеві волонтери. У багатьох родинах, нагадали під час цьогорічної церемонії «запалення» ялинки, це заняття вже стало традиційним. Навички й досвід передаються з покоління у покоління… Саме завдяки унікальній ялинці Ґуббіо став останніми роками місцем «серіального» туризму: у цьому містечку знімали вісім сезонів італійського серіалу Don Matteo.

Схожі новини