Передплата 2024 «Добрий господар»

Понад 2,6 тисячі доларів за… дві канапки

Авіапасажир не знав, що в Австралії сендвічі з м’ясом треба задекларувати

Мандрівнику, який летів із індонезійського острова Балі до австралійського Дарвіна, не пощастило. Він не знав, що мусить задекларувати на митниці два сендвічі, придбані в Індонезії, тож не зробив цього. Як наслідок, дарвінські митники оштрафували чоловіка на… понад 2,6 тисячі австралійських доларів.

Чому за дві канапки з фаст-фуду такий високий штраф? Влада Австралії робить усе можливе, аби у цій країні не поширилася епідемія ящуру (хвороби свійських і диких копитних тварин), яка уразила острівну Індонезію. Саме тому авіапасажири, які завозять до Австралії будь-яке м’ясо (як от бургери), мусять його задекларувати — аби в разі чого можна було простежити шляхи поширення хвороби.

Запах канапок із м’ясом лабрадор відчув відразу…

Чоловік, який летів прилетів із Індонезії до Австралії, мав у рюкзаку, який був його ручною поклажею, сендвіч із яйцем і беконом McMuffin і круасан з шинкою, які придбав у «Макдональдсі», в аеропорту на острові Балі. Після прильоту до Дарвіна в Австралії авіапасажир, крім звичайних процедур на кордоні, пройшов додатковий контроль за участю спеціально навченого собаки.

Запах канапок із м’ясом лабрадор прикордонної служби відчув відразу…

За те, що любитель фаст-фуду провіз до Австралії м’ясну «контрабанду» (митниця трактувала сендвіч і круасан як «страви з потенційно високим біологічним ризиком»), його оштрафували аж на 2664 австралійські долари…
У такий спосіб звичайні канапки стали одними з найдорожчих у світі.

Схожі новини