Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прогулянка зі собакою стала... злочином

Наявність домашніх тварин, кажуть в Ірані, свідчить про "прийняття західного способу життя"

Іранська поліція нещодавно заявила, що виведення собаки на прогулянку є... правопорушенням. За такі "злочини" кількох іранців уже затримали. Як повідомляє французький телеканал BFM, парламент Ірану може невдовзі повністю заборонити громадянам утримувати домашніх тварин.

Причина?

Влада Ісламської республіки вважає, що утримання домашніх тварин, зокрема собак, кроликів чи навіть черепах, свідчить про "прийняття західного способу життя"... Оскільки депутатам іранського парламенту цей спосіб життя категорично не подобається, вони обговорюють законопроєкт, який забороняє "імпорт, купівлю, продаж і транспортування" домашніх тварин, а також "володіння" ними. За порушення іранські законодавці хочуть передбачити чималенький штраф, який становитиме в еквіваленті аж 790 євро.

Заборону на вигулювання собак іранська поліція аргументувала вимогами "громадської безпеки", розповів телеканал BFM. Ветеринар із Тегерана Ашкан Шемірані каже, поліціянти вже заарештували кількох людей, які вигулювали своїх собак, а також облаштували "в'язницю" для конфіскованих домашніх тварин.

Як нагадав BFM, після Ісламської революції 1979 року влада Ірану говорить про домашніх тварин, особливо собак, як про "нечистих істот". Мовляв, такою є мусульманська традиція... Але, очевидно, таке ставлення до чотирилапих подобається не всім іранцям. Тож із ними хочуть боротися сумнівними законами.

Схожі новини