Передплата 2024 «Добрий господар»

На Венеційському карнавалі - десятки тисяч туристів

Найбільше з Франції, Іспанії, Німеччини, Британії і США

Як повідомила міська влада Венеції, у другу суботу знаменитого карнавалу в італійському місті на воді зібралися близько 70 тисяч туристів. Більшість із них - іноземці.

Минулого року основні заходи легендарного Венеційського фестивалю відбувалися онлайн - через ковідну пандемію. Цьогоріч свято у Венеції проходить майже як зазвичай, хіба що заходів трохи менше, ніж було до пандемії (відтак імпрези "розкидані" по місту), і вони відбуваються за обмеженої кількості учасників.

Венеційський карнавал-2022, гасло якого - "Пам’ятай майбутнє", привернув увагу багатьох іноземних туристів. Серед 45 тисяч гостей з-за кордону найбільше з Франції, Іспанії, Німеччини, Великої Британії, США, Австрії, Швейцарії, Угорщини й Чехії, інформує міська влада.

Серед головних фестивальних заходів - костюмовані шоу на воді, театральні вистави для дітей і виступи вуличних артистів. Увагу туристів привернула, зокрема, традиційна хода "почту Марії". Цього року молоді венеційки в історичних костюмах пропливли на гондолах і платформах Гранд-каналом.

Читайте також: Космічну "Загадку" продали з молотка

Схожі новини