Передплата 2024 «Добра кухня»

Космічну "Загадку" продали з молотка

Унікальний чорний діамант купили за понад три мільйони фунтів

На онлайн-аукціоні Sotheby's продали чорний діамант вагою 555,55 карата. За найбільший у світі огранений діамант The Enigma ("Загадка") покупець заплатив 3,16 мільйона британських фунтів.

Вас може зацікавити: Викопали 2-кілограмовий камінь-бурштин

Хоча сума чимала, вона не відповідає очікуванням аукціонного дому Sotheby's, який розраховував одержати за цей чорний діамант не менше 5 мільйонів фунтів. Аби привабити потенційних покупців, Sotheby's напередодні онлайн-аукціону презентував унікальний камінчик у Дубаї (ОАЕ) і Лос-Анджелесі (США). Напевно, у багатіїв зараз також нелегкі часи, і на "цацки" мільярдерам грошей бракує…

Чому цей чорний алмаз назвали The Enigma?

Це пояснюють його загадковим, неземним походженням, адже камінь утворився мільярди років тому внаслідок зіткнення Землі з метеоритом... Унікальний алмаз містить осборніт, а цей мінерал зустрічається тільки в метеоритах. На Землі алмази такого типу, що називаються "карбонадо", знаходять лише у Бразилії і Центральній Африці.

За бажанням попереднього власника, чорний алмаз огранили так, аби нагадував "руку Фатіми", близькосхідний символ захисту від проклять, злих чар і вроків. Новий власник діаманта - засновник криптовалютної компанії Hex Річард Гарт. Він уже повідомив у Twitter, що відтепер цей чорний діамант називається не The Enigma, а Diamond Hex.com.

Читайте також: Прибирала в хаті... Знайшла великий діамант!

Схожі новини