Передплата 2024 «Добрий господар»

За що фракція СДПН у Бундестазі може заплатити мільйон євро штрафу?

Все через... фотосесію

206 депутатів найбільшої у новообраному німецькому Бундестазі фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) зробили групове фото у будівлі парламенту в Берліні. Як повідомило німецьке видання Bild, попри те, що «маски у Бундестазі є обов'язковими», усі депутати-соціал-демократи, крім одного, були без масок!

Фракція СДПН зібралася, щоб обрати голову. У масці став до знимки тільки один депутат-соціал-демократ — Карл Ляутербах, що займається у партії охороною здоров’я.

Зараз Ляутербах виправдовує своїх партійних колег, пише Bild, мовляв, депутати були без масок протягом «дуже не тривалого часу», до того ж усі вони «вакциновані від ковіду й здали ПЛР-тести», тому жодного ризику не було…

Але журналісти газети Bild, що перебували на місці події, слова депутата Ляутербаха про «дуже не тривалий час» не підтверджують. Кажуть, фотосесія, під час якої депутати Бундестагу від СДПН були без масок, «розтягнулася на понад 10 хвилин»…

«У цьому випадку загальна сума штрафу може сягнути мільйона євро», констатує Bild, адже «маски у Бундестазі абсолютно обов'язкові». Штраф за перебування у будівлі парламенту Німеччини без маски може сягнути… п'яти тисяч євро з особи.

Адміністрація Бундестагу у розмові з журналістами Bild підтверджує: порушення карантинних правил справді було, адже «у всіх публічних зонах будівлі, а отже, і в Залі імені Пауля Льобе», де відбувалася депутатська фотосесія, дозволено перебувати лише у масках. (Де речі, спочатку фотосесію депутатів СДПН планували провести надворі, біля річки Шпреє, але через дощ урочистий захід перенесли у приміщення).

«Поки Бундестаг дозволяє собі послаблення, мільйони німецьких школярів сидять у класах у масках», — обурюється газета Bild. Скандальну справу розглянуть тепер члени спеціальної парламентської комісії. Саме вони, пише Bild, мають вирішити, чи мусять депутати від СДПН заплатити штрафи за фотосесію без масок, і наскільки великими будуть ці штрафи.

Читайте також: «Коаліціада» без «Альтернативи»

Схожі новини