Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Білоруська влада погрожувала збити літак Ryanair у разі незгоди сісти у Мінську, - Латушко

Член президії Координаційної ради білоруської опозиції Павло Латушко заявив, що диспетчери погрожували екіпажу літака Ryanair збиттям

Про це Латушко написав у Telegram.

За його словами, диспетчери аеропорту Мінськ-2 погрожували, що цивільний літак авіакомпанії Ryanair з пасажирами на борту буде збитий.

«За даними, які має Народне антикризове управління, цивільна авіаційна влада Білорусі — диспетчери аеропорту Мінськ-2 — погрожували збити цивільний літак авіакомпанії Ryanair з пасажирами на борту. Для цього підняли військовий винищувач Міг-29 Збройних сил Республіки Білорусь», — написав Латушко.

Читайте також: «Операція спецслужб»: Тихановська прокоментувала ситуацію з літаком Ryanair

Він додав, що це є підтвердженням акту державного тероризму з боку режиму Лукашенка.

«Це ще раз підтверджує, що інцидент з літаком Ryanair є актом державного тероризму й вимагає негайної реакції європейської влади, всієї світової спільноти», — підкреслив Латушко.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську затримали засновника опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака Афіни — Вільнюс, що посадили через повідомлення про вибуховий пристрій на борту.

Президент Литви Гітанас Науседа звернувся до режиму Олександра Лукашенка із вимогою негайно звільнити заарештованого Романа Протасевича.

Міністерство закордонних справ України виступили із вимогою звільнити затриманого у Мінську Романа Протасевича.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що зухвалим затриманням Романа Протасевича у Мінську, режим Олександра Лукашенка остаточно перейшов усі «червоні лінії».

Схожі новини