Передплата 2024 ВЗ

"Операція спецслужб": Тихановська прокоментувала ситуацію з літаком Ryanair

  • 23.05.2021, 16:15
  • 838

Колишня кандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська назвала затримання засновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича у Мінську операцією білоруських спецслужб

Про це Тихановська написала у своєму телеграм-каналі.

За її словами, літак рейсом Афіни — Вільнюс посадили у аеропорту Мінська, нібито, через замінування, аби схопити Романа Протасевича.

«Абсолютно очевидно, що це операція спецслужб із захоплення літака. І все заради того, щоб затримати активіста і блогера Романа Протасевича. Режим поставив під загрозу безпеку пасажирів на борту і всієї цивільної авіації заради розправи над людиною, яка була редактором найбільших білоруських незалежних телеграм-каналів. Тільки за це його визнали терористом, і тільки за це зараз в Білорусі Роману може загрожувати смертна кара», — сказала Тихановська.

Читайте також: Пасажирський літак Ryanair екстрено сів у Мінську: що трапилося

За її словами, про інцидент вже повідомлено в офіс авіакомпанії Ryanair і Міжнародну організацію цивільної авіації із вимогою почати розслідування за фактом події та вжити заходів аж до виключення Білорусі з ICAO.

«З сьогоднішнього дня жодна людина, яка здійснює політ над Білоруссю, не може бути впевнена у своїй безпеці. Адже режим зловживає правилами повітряного сполучення заради того, щоб захоплювати незгодних», — наголосила Тихановська.

Схожі новини