Передплата 2024 «Добра кухня»

Королева дала «добро»

Чому Єлизавета ІІ підтримала Гаррі й Меган, які вирішили відокремитися від монаршої родини?

На здивування експертів із життя Букінгемського палацу, британська королева Єлизавета І І вирішила не заважати принцу Гаррі й принцесі Меган, які хочуть відокремитися від монаршої родини. Щоправда, 93-річна Єлизавета І І запропонувала «перехідний термін», під час якого Гаррі й Меган ділитимуть свій час між Великою Британією і Канадою.

Зустріч Єлизавети І І з її си­ном, наступником британ­ського престолу принцом Чарльзом, і її внуками, принцами Вільямом і Гаррі, відбулася у маєтку Сендрінгем (графство Норфолк). Принцеса Меган, яка зараз із ма­леньким Арчі, її та Гаррі сином, пе­ребуває у Канаді, брала участь у цій розмові телефоном.

«Сьогодні моя родина прове­ла конструктивну розмову на тему майбутнього мого внука та його ро­дини, — написала королева у своїй офіційній заяві після зустрічі. — Моя родина і я повністю підтримує­мо бажання Гаррі й Меган твори­ти нове життя як молода родина… Поважаємо й розуміємо їхнє праг­нення вести більш незалежне життя як родина, водночас залишаючись шанованою частиною моєї роди­ни».

«Гаррі й Меган ясно дали зрозу­міти, що у своєму новому житті не хочуть бути залежними від бюджет­них коштів, — вела далі королева. — Ми домовилися про перехідний пе­ріод, під час якого принц і принцеса Сассекські проводитимуть час у Канаді й Великій Британії. Для моєї родини це складні справи, і треба ще попрацювати над їх вирішен­ням. Я закликала, втім, аби оста­точні рішення були прийняті протя­гом найближчих днів».

Несподівану заяву внука коро­леви, принца Гаррі, та його дружи­ни-американки, принцеси Меган, Букінгемський палац оприлюднив минулого тижня.

Титулована пара написала, зо­крема, що має намір «працювати, аби стати фінансово незалежною». Своє рішення, повідомили принц і принцеса у соцмережі Інстаграм, вони прийняли «після багатьох мі­сяців міркувань і дискусій». Як по­яснили Гаррі й Меган, свій час вони тепер ділитимуть між Великою Бри­танією і Північною Америкою. Під час нещодавніх Різдвяних свят Гар­рі й Меган літали до Канади, аби провести там час зі своїм сином Арчі (народився у травні минулого року). Канада для Меган Маркл, яка виросла у США, не чужа: коли зні­малася в американському телесе­ріалі Suits, то жила у Торонто.

За інформацією ВВС, нікого з членів королівської родини Гаррі й Меган не попередили. Як кажуть джерела агенції, у Букінгемському палаці були «розчаровані», а дея­ких членів монаршої родини обури­ла «образлива» форма заяви Меган і Гаррі. Здавалося, реакція коро­леви буде гнівною. Але з великої хмари пішов малий дощ… Імовір­но, Єлизавета І І, хоч і відверто не­долюблює Меган, не хоче, аби Гар­рі з дружиною переїхали до Канади. Але влаштовувати «розбірки» коро­лева не захотіла.

35-річний принц Гаррі є онуком королеви Єлизавети І І, молодшим сином спадкоємця британського трону принца Чарльза й загиблої в автокатастрофі принцеси Діани. У черзі на престол Гаррі шостий — піс­ля Чарльза, свого брата, 38-річного принца Вільяма й трьох його дітей. 2018 року Гаррі одружився з розлу­ченою американською кіноактор­кою Меган Маркл, яка на три роки старша від принца. У травні мину­лого року народився їхній синочок Арчі.

…Хоча Гаррі й Меган відмов­ляться від бюджетних коштів на своє утримання як членів коро­лівської родини, фі­нансове питання буде складним. Припустимо, Меган напише мемуари про те, як їй несолодко жилося у королівській родині (вагітність, роз­повіла торік принцеса в документальному філь­мі телеканалу ITV, була для неї «важкою» — че­рез надмірну увагу ме­діа). Матиме авторка право на кошти з про­дажу цієї книги? Начеб­то так. З іншого боку, ін­терес до таких мемуарів буде спричинено голов­но тим, що їх напише людина, яка перебувала в середині королів­ської родини. А це вже можна буде розцінити як використання належ­ності до цієї родини з комерційною метою, тобто як заборонену зако­ном дію…

Схожі новини