Передплата 2024 ВЗ

«Зламаний» телефон принца Гаррі

Вимагає від видавця Daily Mirror 320 тисяч фунтів компенсації - через втручання у його приватне життя

Принц Гаррі хоче покарати компанію-видавця британських газет, які, на думку позивача, порушили його приватність. Фото Reuters
Принц Гаррі хоче покарати компанію-видавця британських газет, які, на думку позивача, порушили його приватність. Фото Reuters

Молодший син британського короля Чарльза ІІІ судиться з компанією Mirror Group Newspapers. Принц Гаррі вимагає від неї компенсації у розмірі 320 тисяч фунтів. На думку позивача, понад 30 статей, опублікованих у виданнях групи, були втручанням у приватне життя принца.

Принц Гаррі звинуватив компанію Mirror Group Newspapers, зокре­ма, у прослуховуванні його теле­фону та інших незаконних методах зби­рання інформації.

Найвищу компенсацію, у розмірі 30 тисяч фунтів, адвокати принца вимага­ють від його імені за дві статті, опубліко­вані 2005 року в газеті Daily Mirror — про проблеми у стосунках Гаррі з його то­дішньою подругою Челсі Дейві.

А 25 тисяч фунтів компенсації принц Гаррі хоче одержати за статтю, що ви­йшла 2003-го у виданні Sunday People. У тому матеріалі йшлося про сварку Гар­рі з його старшим братом, спадкоєм­цем британського престолу принцом Вільямом. Брати начебто сперечали­ся, чи варто їм зустрічатися з колишнім дворецьким їхньої матері Полом Бар­реллом, який продавав медіа секрети принцеси Діани.

Як стверджують позивачі (це принц Гаррі й ще троє осіб), журналісти видань медіагрупи отримували інформацію про приватне життя молодшого сина короля Чарльза ІІІ незаконно. Зокрема, «злама­ли» голосову пошту телефону, яким ко­ристувався принц Гаррі…

Своєю чергою, юрист Mirror Group Newspapers заявив, що «об'єктивних доказів» у історії з телефоном немає. І загалом, мовляв, довести правдивість бодай якогось зі своїх тверджень пози­вачі не зможуть… Як зазначив правник компанії-видавця, Гаррі має право лише на 500 фунтів компенсації - за спробу приватного детектива отримати інфор­мацію про принца.

Ймовірно, на вирок у цій справі дове­деться чекати кілька місяців.

Схожі новини