Передплата 2024 «Добра кухня»

Гаррі на коронації Чарльза ІІІ буде — але без Меґан

Але на балконі Букінґемського палацу принц, імовірно, не з’явиться

Стосунки короля Чарльза III з його невісткою, дружиною принца Гаррі Меґан Маркл, важко назвати дружніми... Фото harpersbazaar.com.
Стосунки короля Чарльза III з його невісткою, дружиною принца Гаррі Меґан Маркл, важко назвати дружніми... Фото harpersbazaar.com.

Як повідомив Букінґемський палац, молодший син британського короля Чарльза III принц Гаррі буде присутній на коронації батька, що відбудеться 6 травня у Лондоні. А от дружина принца Гаррі, американська кіноакторка Меґан Маркл, коронацію тестя не відвідає.

«Букінґемський палац радий підтвердити, що герцог Сассекський відвідає церемонію коронації у Вестмінстерському абатстві 6 травня, — наголосив Букінґемський палац. — Герцогиня Сассекська залишиться у Каліфорнії з принцом Арчі й принцесою Лілібет» (якраз 6 травня Арчі виповниться чотири роки).

Знайома Гаррі й Меґан, Амід Скоубі, розповіла виданню The Daily Mail, що приїзд молодшого сина Чарльза ІІІ на коронацію батька буде «коротким візитом».

Через скандальні мемуари Гаррі й Меґан вигнали з Фроґмор Котедж?

Британська преса тривалий час гадала, чи приїдуть Гаррі й Меган на коронацію Чарльза ІІІ. Адже відомо, що принц і його дружина-американка мають чимало претензій до решти членів королівської родини — через те, що ті буцімто неадекватно ставляться до Меґан… Спекуляції на тему «приїдуть чи не приїдуть» посилилися у ЗМІ після того, як у грудні мережева платформа Netflix показала документальний серіал під назвою Harry & Meghan. А особливо у січні, після появи на книжкових полицях мемуарів принца Гаррі під назвою «Запасний». У своїх спогадах Гаррі добряче «пройшовся» по коханій родині, зокрема, вилив чимало лайна на свого старшого брата, спадкоємця престолу принца Вільяма.

Подейкують, саме після публікації «Запасного» король Чарльз III начебто вирішив позбавити Гаррі й Меґан права користуватися обійстям Фроґмор Котедж, розташованим поблизу Віндзорського замку.. Фроґмор Котедж протягом кількох років був резиденцією Гаррі й Меґан у Великій Британії.

Гаррі на балконі разом із рештою родини? Навряд

Приїзд принца Гаррі на коронацію Чарльза III стане для нього першим шансом зустрітися з рештою королівської родини після публікації мемуарів «Запасний». Щоправда, у березні молодший син короля Чарльза ІІІ прилітав до Великої Британії зі США, де живе з Меґан, — аби взяти участь у судових процедурах (принц і ще кілька інших знаменитостей подали позов проти видавця The Daily Mail), ні з ким із членів монаршої родини Гаррі тоді не зустрічався.

Чи варто очікувати появи принца Гаррі на балконі Букінґемського палацу, з якого королівська родина привітає британців після церемонії коронації?

Понад три роки тому Гаррі й Меґан Маркл відмовилися від виконання офіційних обов’язків членів королівської родини, тож на балкон принца не запросять…

Схожі новини