Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Законопроект щодо прискореного входження Криму до Росії відкликаний з Держдуми

  • 17.03.2014, 18:00
  • 767

Про це сьогодні повідомив журналістам глава думського комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Володимир Плігін, передає ІТАР -ТАСС.

Парламентарій пояснив, що на даний час цей документ знаходиться на розгляді Венеціанської комісії, він включений до порядку її найближчого засідання 21 березня. "Наскільки мені відомо, автори законопроекту відкликали його. Вважаю, комітет отримає відповідні листи найближчим часом", — сказав Плігін. Таким чином, констатував він, предмету для розгляду Венеціанською комісією не існує.

Парламентарій уточнив, що в розміщеному на її сайті проекті висновку Венеціанської комісії щодо законопроекту йдеться, що ініціатива несумісна з нормами міжнародного права в проекті резолюції міститься заклик до влади РФ не приймати законопроект.

Нагадаємо, наприкінці лютого депутати внесли до Держдуми поправку в закон 2001 про прискорений порядок прийняття і створення нового суб'єкта в складі РФ. Автори законопроекту відкрито визнавали, що він був написав для прискореного входження Криму до складу РФ.

Схожі новини