Передплата 2024 «Добра кухня»

Врятував господаря від ворожої ракети…

У Великій Вільшаниці Золочівського району на Львівщині поховали п’ятьох односельців, які стали жертвами ракетного удару від країни-агресора. Крім людей, це горе тяжко пережили і тварини, які стали очевидцями трагедії

Колаж з відкритих джерел
Колаж з відкритих джерел

На одному із розбомблених обійсть сусіди побачили до смерті налякану собачку Ель­зу. Вона лежала серед купи руїн на ліжку, де ще донедавна любила відпочивати разом зі свої­ми господарями — родиною Пержилів. Ельза ніяк не розуміла, хто і навіщо зробив їй таку кривду. Як і не могла збагнути, чому так довго не приходять до неї завжди уважні господарі - і чому вона зму­шена мерзнути просто неба… Ельзу, яка втратила опікунів, взяли до себе рідні загиблих, піклують­ся про неї.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Ще один собака у Великій Вільшаниці виявив­ся… рятівником свого господаря. Тієї фатальної ночі чотирилапий улюбленець страшенно зави­вав, скавулів — немовби передчував щось лихе. Ґазда пробудився і вийшов надвір, щоб заспо­коїти вівчарку, яка металася у вольєрі. За декіль­ка хвилин вона знову почала нервувати. Госпо­дар ще раз пішов до стривоженої тварини, почав втихомирювати її. А потім заглянув у літню кухню. Саме у цей момент неподалік голосно бабахнуло — кімната, де щойно спав господар, перетворила­ся на руїну.

Якби чоловіка не розбудив домашній сторож, міг стати шостою жертвою російської атаки… Вчені кажуть, домашні тварини володіють здатніс­тю відчувати наближення небезпеки — і сигналізу­ють про це господарям різкою зміною поведінки. У такий спосіб від землетрусів було врятовано ба­гато людей.

Схожі новини