Передплата 2024 «Добрий господар»

«Патрульні не встигають одночасно регулювати перехрестя та ловити злочинців»

Чому патрульні поліцейські не регулюють рух на дорозі, коли вимикають світло і не працюють світлофори?

Фото Поліції Львівської області
Фото Поліції Львівської області

На Львівщині запровадили графік відключення електроенергії. Фахівці Львівобленерго поділили територію області на 4 групи. У цій ситуації виникає ще одна проблема, яка має важливе значення. Коли вимикають світло, перестають працювати світлофори… І патрульні поліцейські мали б регулювати рух на дорозі, особливо, на складних перехрестях: Стрийська-Наукова, Сахарова-Коперника…

Важливо, це не лише для водіїв, а й для пішоходів… Патрульні поліцейські мали б проводити й інформаційну роботу. Наголошувати на тому, аби усі учасники руху були уважними на дорозі у таких випадках… Пропускали одне одного.

Журналістка «ВЗ» звернулася по коментар до управління Патрульної поліції у Львівській області. Сьогодні, наприклад, водії звернули увагу на те, що на дорогах не було жодного регулювальника.

— На дорогах є знаки, розмітки, — зауважила речниця Патрульної поліції у Львівській області Катерина Рибій. — На Стрийській-Науковій у разі потреби завжди стоїть регулювальник, сьогодні через велику кількість викликів, не встигли організувати роботу регулювальника. Але патрульні, коли проїжджають біля складних перехресть, завжди дивляться, чи є на дорозі ускладнення руху. Тому регулювальник у таких місцях може з’явитися спонтанно.

Аварійний комісар Роман Яріш, який оформлює ДТП згідно європротоколів, у коментарі для «ВЗ» зауважив:

— Патрульні регулюють рух на перехрестях, коли там є закоркованість, або якісь важливі особи мають їхати містом… А так, я думаю, що вони одночасно не встигають усі перехрестя регулювати і ловити злочинців.

Є правила дорожнього руху, у яких зазначено, як рухатись по перехрестях, коли не працює світлофор. Я думаю, що ми залишені на волю Божу… А, може, патрульні ще просто не задумувались про це, адже вимикати світло почали лише нещодавно.

До речі, на курсах з водіння, майбутніх водіїв також вчать, як рухатися на дорозі, якщо не працюють світлофори. У таких ситуаціях функцію світлофора виконує регулювальник. Отже, сигнали регулювальника треба знати.

Схожі новини