Передплата 2024 «Добра кухня»

Вартість проїзду у Львові - 15 гривень!

Рішення про підвищення тарифів ухвалили у Львівській міськраді у відповідь на звернення перевізників

Про це йдеться на сайті мерії.

Вартість проїзду у громадському автотранспорті Львова становитиме 15 грн, хоча перевізники у своїх зверненнях вимагали понад 20 грн.

Інакше вони попереджали, що автобуси не виїдуть на маршрути. Усе через те, що у чинному тарифі ціна на пальне встановлена на рівні 24 грн, а сьогодні вона - майже 60 грн.

Нові тарифи почнуть діяти з четверга, 2 червня

Ціна на проїзд у трамваях та тролейбусах залишається незмінною. Також зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів.

Рішення скоригувати тариф на проїзд ухвалили через зростання цін та дефіцит палива.

«Автоперевізники просили збільшити ціну на проїзд до понад 20 гривень. В попередній тариф закладена вартість пального 24 грн. Сьогодні вона майже 60 грн. Тому робота автобусів стала збитковою. Не допомогло врегулювати ситуацію і скорочення на 20% аналогічних маршрутів», - сказав Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури.

Раніше у мерії відбулось термінове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювали доцільність коригування вартості проїзду.

«Причиною коригування вартості проїзду в автобусному транспорті є суттєве зростання цін на пальне. Тому перевізники Львова попередили про критичну ситуацію. Вони заявили про можливу зупинку громадського транспорту найближчими днями, якщо не відкоригувати вартість проїзду», - пояснив Олег Забарило.

Схожі новини