Передплата 2024 ВЗ

"У Львові французькі жандарми — проїздом"

Французькі фахівці займатимуться на Київщині розслідуванням військових злочинів росії

У понеділок, 11 квітня, до України прибув загін технічних та наукових жандармів із Франції, які займатимуться розслідуванням воєнних злочинів російських окупантів у Київській області. Про це повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен у Твіттері.

"З гордістю вітаємо у Львові загін технічних та наукових жандармів, які прибули на допомогу своїм українським побратимам у розслідуванні військових злочинів, скоєних навколо Києва. Франція – перша, хто надає таку допомогу", - зазначив посол.

Посол також виклав фото групи жандармів і додав, що вже 12 квітня вони будуть на роботі на Київщині.

Журналістка “ВЗ” намагалася з’ясувати, хто у Львові опікується французькими жандармами, а також розпитати про деталі їхнього візиту.

У пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації повідомили, що їм про цей візит нічого не відомо. Та порадили звернутися до поліції.

Утім речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська у коментарі “ВЗ” сказала, що їхнє відомство також не має стосунку до роботи французьких жандармів. “У Львові вони проїздом. Їдуть до Києва. У коментарі посла чітко написано, чим вони будуть займатися”.

У консульському агентстві Франції у Львові про деталі візиту також відмовились розповідати. Сказали, що з усіма питаннями звертатися у міністерство в Парижі. Для цього потрібно підготувати інформаційний запит.

Читайте також: У Львові презентували систему надточного розпізнавання людей та автомобілів

Схожі новини