Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові презентували систему надточного розпізнавання людей та автомобілів

Це спрощує роботу поліції, коли йдеться про “тримати безпеку під контролем”

У Львові презентували систему надточного розпізнавання людей та автомобілів
У Львові презентували систему надточного розпізнавання людей та автомобілів

У Львові презентували сучасну систему Vision, яка дозволяє надточно розпізнавати людей та автомобілі. Це неабияк розширить можливості централізованої системи відеоспостереження у Львівській області. Завдяки ноу-хау відбувається аналіз з цифрових камер, краще розпізнавання номерів автівок, аналітичний збір даних, щоб швидше розкривати злочини. Цими даними можна обмінюватися з сусідніми областями.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Живемо у час війни, важливо подбати про безпеку, — каже він. — Безпечне середовище дає відчуття впевненості. Завдяки ІТ-кластеру та Національній поліції, Львівщина рухається на крок вперед. Сьогодні встановлено 1400 камер, що дозволяють відслідковувати скоєння кримінальних злочинів та допомагає їх розкривати».

Система Vision: які функції виконує

Керівник Головного управління національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський додав: «Vision дає пришвидшений процес усіх заходів, які проводяться під час профілактики чи розкриття злочинів. Це актуально в умовах воєнного стану. Розвиток аналітичних даних дає змогу нам йти не за декілька кроків від вчиненого злочину, а в унісон з особою злочинця і якнайшвидше притягувати його до кримінальної відповідальності. Завдяки системі Vision ще краще надаватимемо громадян послуги щодо їх безпеки».

Vision — це надання нових функцій уже чинній програмі відеонагляду «Безпечна Львівщина». Йдеться про аналітичну роботу камер, які вже існують.

Львівщина — перша в Україні, яка має надійну систему безпеку

СЕО львівського ІТ-кластера Степан Веселовський, який розробив Vision, наголосив, що Львівщина — перша в Україні, яка має таку надійну систему безпеку. «Львівщина є лідером серед тимчасово переміщених людей в нашій галузі — ІТ, — каже Степан Веселовський. — У Львівській області зараз перебуває від 70 до 100 тисяч осіб з ІТ-індустрії. Для нас важливо, аби середовище, де працюють, було максимально безпечним. Це змінює принцип роботи всієї поліції Львова».

Читайте також: На Львівщині була загроза ракетного удару з літаків рф, — голова ОВА

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини