Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Неправильно припаркував авто - його заберуть на потреби ЗСУ

Андрій Садовий пояснив, чому «вчить» біженців правильно паркувати автівки у Львові

​Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий закликав переселенців не паркувати машини у заборонених місцях, щоб у воєнний час не створювати перешкоди пересуванню гуманітарних вантажів та машин екстрених служб.

«Звертаюся до всіх, хто приїхав до Львова за останні тижні власним транспортом. Прошу вас прибрати свої автомобілі, припарковані у заборонених місцях. В іншому випадку місто буде забирати їх евакуаторами і не виключено, що частину із них будемо передавати на потреби Збройних Сил України за законами воєнного часу», – закликав Андрій Садовий.

Заява Садового про паркування автівок біженців спричинила шквал критики у соцмережах. Львів‘яни, м‘яко кажучи, обурені, що за чотири каденції міського голови він так і не спромігся звести у Львові достатню кількість паркінгів. Наявних парковок гостро бракувало і в мирний час, але міська влада цією проблемою не надто переймалася! А тепер, коли через війну до Львова приїхало понад двісті тисяч людей (левова частка на авто), і ці люди приїхали, як кажуть, не від доброго життя, а щоб врятувати себе і свої сім’ї, говорити про правила паркування не надто доречно.

Після гнівної заяви Садового його підлеглі уже взялися полювати на порушників правил паркування.

Водіям-порушникам, які неналежно припаркували свої авто, виписали штрафи. Частину транспортних засобів, які суттєво перешкоджали дорожньому руху, довелося евакуювати на штрафмайданчики.

Інспекторам з паркування, що працюють у посиленому режимі, допомагають контролери ЛКП «Львівавтодор», які виконують «просвітницьку» функцію. Вони пояснюють переселенцям, що такі речі можуть створювати проблеми для проїзду громадського транспорту та екстрених служб. «Це неприпустимо під час воєнного стану, оскільки ваша бездумність може коштувати комусь життя», - повідомили у «Львівавтодорі».

Як сказав «ВЗ» Андрій Садовий, Львів зараз переповнений автівками жителів з різних міст України, де йде війна.

«Даємо водіям шанс самим забрати авто з місця. Якщо ні, тоді ми забираємо на найближчу парковку. Наприклад, якщо це район вулиці Стрийської, то відправимо на стадіон «Арена Львів». Не виключаю, що частина машин буде потім забрана для військових цілей».

Садовий пояснив, що проблема не у браку парковок у місті, а радше у ментальності водіїв: ніхто не хоче припаркувати правильно і піти десять хвилин пішки. Ставлять абиде, бо два кроки від будинку чи місця роботи», - наголосив Андрій Садовий.

Читайте також: «Як це - оголосили тендер на реконструкцію будинку в час війни? Хворі чи що?»

Схожі новини