Передплата 2024 «Добра кухня»

«Як це - оголосили тендер на реконструкцію будинку в час війни? Хворі чи що?»

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий пообіцяв підлеглому як мінімум догану - за реконструкцію адмінбудинку на площі Галицькій, 15

Поки мужня українська армія захищає Україну від агресора на передовій, а сотні тисяч українців стали біженцями, у Львові - свої реалії : вирішили зайнятися реконструкцією будівлі в центрі міста. Саме час! «Ціна питання» - понад 24 мільйони гривень.

ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи адмінбудинку на площі Галицькій, 15. Оголошення оприлюднено на сайті публічних закупівель. Як кажуть, війна війною, а тендери за розкладом…

Найцікавіше, що у цій будівлі знаходиться радіо «Люкс», яке належить дружині міського голови Львова Катерині Кіт-Садовій.

Суть тендеру - пошук підрядника для реконструкції будівлі. Там планується посилення фундаментів, реставрацію цегельного мурування стін, улаштування нових перегородок з газобетонних блоків, розбирання перекриттів, улаштування підлоги із бетонних плит, покриття балконів клінкерною плиткою, ремонт покрівлі і даху, сходів, водостоків та багато інших робіт…

Телефоную голові Львівської ОТГ Андрію Садовому. Він був заскочений цією інформацією.

Висловився доволі емоційно: «Яка реконструкція? Вперше чую! Хворі чи що? Які можуть бути закупівлі під час війни, якщо це не має стосунку до війни? Може, керівник виконав наказ, який був до війни? Звичайно, ми нічого зараз не будемо оплачувати! Усе, що робимо - тільки для фронту і для перемоги».

Андрій Садовий пообіцяв догану тому посадовцю, хто має відношення до недолугого тендеру. «Якщо тендер оголосили, ми це скасуємо, - пообіцяв міський голова. - Винний посадовець, як мінімум, отримає догану».

Після цієї розмови за лічені секунди журналістці «ВЗ» зателефонувала директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич. Пояснила, що вини посадовців мерії у цій справі немає, оскільки тендер автоматично продовжено у системі і його сьогодні до кінця дня анулюють.

«Суть справи така, що три роки тому ми оголошували тендер, проте попався недобросовісний підрядник, - каже вона. - Почав роботи і не завершив... Ми розірвали з ним угоду у січні цього року. У січні оголосили новий тендер, щоб хоча б завершити роботи на сходовій клітці будинку. І тут війна, нам не до того. Але тендер у системі продовжився автоматично, ми до цього не маємо ніякого відношення. Оперативно все анулюємо».

P.S. О 18:35 годині Ірина Кулинич повідомила журналістці «ВЗ», що тендер у ProZorro скасовано.

Читайте також: Майже 80 підприємств зі сходу та центру готові переїхати на Львівщину

Схожі новини