Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За самбірських суддів взялося ДБР!

Служителі Феміди замість того, аби покарати п’яних водіїв згідно із законодавством, передавали їх на поруки … «трудовим колективам»

Лише у січні патрульні Львівської області склали понад дві сотні (!) протоколів на нетверезих водіїв. На усіх них патрульні склали протоколи за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП та інші адміністративні матеріали.

Нагадаємо, що штраф за таке правопорушення від 17 тисяч грн до 51 тисячі грн, або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортним засобом, або конфіскацією автомобіля (покарання залежить від важкості злочину).

Отже, протоколи патрульні скерували до суду. І тут випливає цікавий момент, часто-густо судді звільняли від відповідальності п’яних водіїв… А ті, своєю чергою, продовжують свої безчинства на дорозі. Тепер такими суддями зацікавилося територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Львові.

«Клопотання до суду були однакові за змістом та стилем»

Як дізналася журналістка «ВЗ», 27.10.2021 року Територіальне управління ДБР, розташоване у Львові, зареєструвало кримінальне провадження за отриманим повідомленням про вчинення кримінальних правопорушень.

«У повідомленні йшлося про те, що впродовж 2018-2020 років четверо суддів Самбірського міськрайонного суду неодноразово звільняли від відповідальності осіб, що вчинили адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення - тобто керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. Замість передбаченого статтею покарання - штрафу з позбавленням права керування транспортним засобом, судді передавали порушників на поруки трудовим колективам, - повідомляє пресслужба ТУ ДБР Львова.

Вас може зацікавити: «Таксисти – не раби!»

У 9-ти випадках судді передавали правопорушників на поруки приватній фірмі, і ще 8 - приватному підприємцю. Ці клопотання, які нібито надходили від різних осіб, були ідентичні за змістом та стилем викладання. І як повідомив власник приватної фірми, його компанія лише раз зверталася до суду з таким клопотанням. А приватний підприємець, на поруки якого нібито передавали судді, припинив свою діяльність ще до подачі клопотань.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 статті 364 КК України - Зловживання владою або службовим становищем. А також ч. 1 ст. 366 - службове підроблення, ч. 1 ст. 367 - службова недбалість.

Санкції статей передбачають покарання - арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років із штрафом. Триває розслідування. Всі факти будуть перевірені.

Сподіваємося, що ДБР перевірить й інші суди…

Читайте також: «Є громадяни, які дозволяють собі плювати в обличчя поліцейським. Нецензурно лаятися…»

Схожі новини