Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Шевченківський гай» теж бореться з наркоманами...

А майстерню з ремонту взуття викрили на продажу канабісу

Після того, як у львівському Шевченківському гаю дотла згоріла одна зі стародавніх хат, в.о. керівника Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Михайло Закопець зауважив: чимало клопотів завдають музею так звані закладники наркотичних речовин.

Читайте більше тут: У “Шевченківському гаю” планують відновити гуцульську гражду

“Це проблема багатьох пар­ків, закритих територій, – розпо­вів “ВЗ” пан Михайло Закопець. – Є наркотичні закладки. З цією проблемою боремося. Це що­денна робота охорони. Доходить до курйозних ситуацій – охорона ловить їх, виводить. Змушує купувати квитки. У нас величезна територія – 36,6 гектара. Охоро­на здійснює постійний обхід. Цей об’єкт, який згорів, розташований досить глибоко, близько до паркану (до сітки). Проникнення сторонніх людей, теоретично, є можливим.

– Чи можуть бути причетні наркомани до підпалу?

– Кожна з версій має право на життя. І наркомани теж можуть бути причетні... Кожна версія про­робляється. Проводяться рейди з поліцією. Ми й уночі їх відловлю­ємо. Наркоманія – явище, на яке, нам, музейникам, важко вплива­ти…

«Прибутки» зловмисни­ків від наркобізнесу становили по­над мільйон гривень на місяць

...Загалом, проблема із торгів­лею наркотичними речовинами на­була нечуваних масштабів. Але ра­дує те, що правоохоронні органи щоденно затримують торговців не­безпечними препаратами. Зокре­ма, днями СБУ ліквідувала канал переправлення важких наркотиків в Україну – під виглядом посилок із побутовою технікою. За попередні­ми даними, «прибутки» зловмисни­ків від наркобізнесу становили по­над мільйон гривень на місяць.

Як повідомили в СБУ у Львів­ській області, до складу угрупо­вання входили кілька жителів із різних регіонів України. Вони ор­ганізували приховане ввезення з-закордону екстазі та інших нар­комістких таблеток – для продажу, в тому числі на території Київської області.

«Товар» для збуту отримували від своїх іноземних спільників

Для цього використовували сервіси міжнародного поштового зв’язку. Щоб приховати протиправну ді­яльність, до митної декларації вно­сили недостовірні дані. Під час огляду чергової «посилки» у пунк­ті пропуску «Львів-Поштовий» пра­воохоронці виявили партію за­боронених речовин. Наркоділки приховали «продукцію» усередині побутових приладів. Посилка йшла з Польщі до Київської області.

Вас також може зацікавити: “Украли з шафи 3 тисячі доларів і 10 тисяч гривень”

Крім того, у ході обшуків за міс­цем проживання одного з органі­заторів злочинної групи вилучено понад 10 тисяч таблеток, які міс­тять психотропні речовини, а та­кож 200 грамів екстазі, підготов­лених до продажу. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчи­ненні злочину та обрано запобіж­ний захід у вигляді тримання під вартою.

А тим часом слідчі Теруправ­ління ДБР Львова за сприяння ДВБ Нацполіції завершили до­судове розслідування стосовно організованої злочинної групи з числа колишніх працівників одно­го з районних управлінь поліції у Львівській області.

За інформацією територіаль­ного управління ДБР у Львові, на­чальник оперативного підрозділу разом з трьома своїми підлегли­ми протягом 2020-2021 років про­давали у Львові наркозалежним особам амфетамін, «солі», «Аль­фа PVP», героїн, метадон тощо. Також колишні правоохоронці за­для створення «показників» ро­боти фальсифікували кримінальні провадження: підкуповували громадян, щоб ті брали на себе від­повідальність за злочини, яких на­справді не вчиняли... Діяльність злочинної групи було припинено у травні 2021 року. Учасників гру­пи обвинувачують, зокрема, у не­законному виробництві, виготов­ленні, придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів. Санк­ції статей передбачають покаран­ня у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Слід віддати належне право­охоронцям, які затримують дріб­них торговців наркотичними речовинами. Нещодавно на пере­хресті вулиць Тісна-Широка у Льво­ві затримали 50-річного львів’янина (раніше судимого за наркозлочи­ни), який збував “метадон”. Досудове розслідування триває.

Також у Львові засудили за зберігання наркотиків на робо­ті... працівницю пошти. За дани­ми слідства, 58-річна львів’янка купувала наркотики для подаль­шого продажу. Відомо, що жінка працювала за попередньою змо­вою, але інших причетних не вста­новили. У відділенні пошти жін­ка зберігала канабіс та метадон. Правоохоронці вилучили понад 150 грамів наркотиків. Суд визнав львів’янку винною у зберіганні та збуті наркотиків, за попередньою змовою. Жінку засуджено до 6 ро­ків позбавлення волі з конфіскаці­єю всього майна.

А не так давно майстерню з ре­монту взуття в центрі Львова ви­крили на продажу канабісу. Під час обшуків поліція вилучила наркотиків на понад пів мільйона гри­вень. Як повідомила поліція, про­дажем наркотиків займались троє львів’ян – віком 34, 36 та 43 роки. Точки продажу діяли у самому центрі Львова, одна – у майстер­ні з ремонту взуття на вул. Шота Руставелі, інша – у хостелі на вул. Личаківській.

Читайте також: У Львові СБУ ліквідувала ботоферму, яка під керівництвом РФ “мінувала” об’єкти

Схожі новини