Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Парламентарії подякували захисникам України на Заході

Представники чотирьох парламентських фракцій “прапорним флешмобом” біля президії Верховної Ради подякували країнам Заходу за всебічну допомогу Україні в її протистоянні з Росією

Віддячитися союзникам не захотіли лише представники проросійської “ОПЗЖ”. Більше того, обурювалися, коли представниця “Європейської Солідарності” Софія Федина виголошувала подяку англійською мовою.

Ось як на руку братньої допомоги від­реагував член фракції “Голос” Роман Лозинський: “Дякуємо! США – за сотні тонн військової допомоги; Великій Бри­танії – за тисячі протитанкових комп­лексів NLAW; Естонії, Латвії та Литві – за ПТРК Javelin та легендарні ЗРК Stinger; Чехії – за тисячі артилерійських снаря­дів 152-мм, яких зараз так бракує ЗСУ; Польщі – за набої та засоби протипові­тряної оборони; Канаді – за фінансову підтримку у вигляді кредиту – 120 млн канадських доларів.

Також дякуємо Швеції, Данії, Нідер­ландам, Іспанії, Туреччині і всім тим кра­їнам, які публічно чи негласно надають військову, матеріальну чи дипломатич­ну допомогу. Лінія оборони Європи про­ходить тут, в Україні. Добре, що маємо партнерів, які це розуміють. І діють”.

Читайте також: США та інші «панікери» (за версією Зеленського) дуже чітко відділяють Зеленського від України і народу її

Схожі новини