Передплата 2024 ВЗ

Верховний Суд визнав владу Садового винною: причина - Грибовичі

Прокурори у Верховному Суді домоглися того, що Львівську міськраду зобов'язали припинити вивезення відходів на сміттєзвалище та виділити земельну ділянку під новий полігон

Про це йдеться на сайті Офісу генрокурора.

Суд визнав протиправною бездіяльність міськради, яка не забезпечила закриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, не зробила його рекультивацію, не виділила нову ділянку під полігон, а також не побудувала завод для переробки відходів та сміттєсортувальний комплекс.

У справі встановили, що сміттєзвалище поблизу села Великі Грибовичі незаконно використовували понад три експлуатаційні періоди.

Головний державний санітарний лікар Львівської області ще у 2003 році видав постанову про припинення експлуатації полігону.

Порушення щодо подальшого використання сміттєзвалища підтверджене актом перевірки Державної екологічної інспекції у Львівській області та іншими доказами.

Виконавчий комітет міськради та мер не вирішили ситуацію із сміттєзвалищем, що призвело до загибелі чотирьох людей. Тому суд вирішив, що відповідачі не виконали своїх зобов’язань перед державою.

Читайте також: Сміттєпереробний завод на Пластовій почнуть зводити з жовтня?

Схожі новини