Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сміттєпереробний завод на Пластовій почнуть зводити з жовтня?

З жовтня, у Львові, на вулиці Пластовій, 13 нарешті стартує будівництво сміттєпереробного заводу

Так виглядатиме сміттєпереробний завод у Львові, який, за дослідженнями експертів не впливатиме на екологічний стан у місті-мегаполісі. Фото ЛМР
Так виглядатиме сміттєпереробний завод у Львові, який, за дослідженнями експертів не впливатиме на екологічний стан у місті-мегаполісі. Фото ЛМР

ЛКП «Зелене місто» очікує на останні погодження дозвільної документації на старт будівництва. Підрядник робіт — польська компанія Control Process S.A. Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» керівник ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.

«Будівництво заводу фінішує орієнтовно за півтори роки, — каже чиновник. — Не бачимо жодних проблем, які б привели до якихось затримок. Усе йде за планом! Сміттєпереробний комплекс у Львові передбачатиме сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття».

Нагадаємо, торік з Європейським банком реконструкції і розвитку підписали угоду про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу на Пластовій та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Мешканці мікрорайону неодноразово виступали проти цього заводу, бо були не впевнені в екологічний складовій проєкту. Згодом у мерії запевнили, що установа працюватиме за європейським взірцем і не буде шкодити довкіллю. Справа щодо законності зведення заводу потрапила до суду, тяганина тривала кілька місяців.

Читайте також: Сміттєпереробному заводу у Львові — бути

Схожі новини