Передплата 2024 ВЗ

"Поведінку "слуги" Третьякової, яка тішилася смерті колеги, мають розслідувати правоохоронці"

"Ми побачили цинічну аморальність "нових облич" від Зеленського"

Так директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран відреагував на коментар народної депутатки від «Слуги народу» Галини Третьякової на раптову смерть колишнього члена цієї фракції Антона Полякова.

Як відомо, Третьякова, яка наразі очолює парламентський комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, після звістки про смерть Полякова написала у внутрішньопартійний чаті президентської фракції: «На одного ворога менше».

— Це жахливо, що у команді Зеленського радіють цій трагічній події, — сказав «Високому Замку» Сергій Таран. — Радіють колишні колеги Антона Полякова, який критикував «слуг» за те, що вони брали хабарі у конвертах. Це була його остання критика перед голосуванням за відставку Разумкова. І незадовго після цього він помирає… Поведінка «слуг» негідна! Є очевидні підстави для серйозного розслідування, бо тут відстежується ланцюжок. Коли людина звинувачує інших у хабарництві, а потім помирає, і ті, кого критикували, тішаться цьому — яких ще підстав потрібно для розслідування? У тому числі — про можливі мотиви тих людей, які радіють чужій смерті.

Зазначимо, фракція «Слуги народу» ще вранці 8 жовтня висловила співчуття рідним та близьким Полякова у зв'язку з його смертю.

«Ми обговоримо, які будуть політичні наслідки цієї події, і приймемо рішення», — заявив лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, відповідаючи на питання журналістів, які заходи фракція вживатиме щодо Третьякової.

Він додав, що у партійному чаті депутати «Слуги народу» писали Третьяковій, що подібні висловлювання не є моральними чи правильними.

Трохи згодом голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що пані Третьякову відсторонять на 5 засідань Ради.

Читайте також: «Одним ворогом менше»: «слуга» про смерть Полякова

Зауважимо, це не перший скандал, в який потрапляє Третьякова.

У червні 2020 року вона заявила про зловживання пільгами, коли люди народжують дітей «низької якості» заради соцвиплат.

Як приклад боротьби з таким зловживанням вона навела історії про стерилізацію людей, які не мають вищої освіти або хочуть отримувати соціальну допомогу. Соцмережі вибухнули. Лунали заклики звільнити пані Третьякову з посади голови парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів, який вона очолює, але цього не сталося.

Схожі новини