Передплата 2024 ВЗ

Глава УГКЦ Святослав: "Увесь час думати про кінець світу - шкідливо"

Не слід боятися, що закінчується якийсь період в історії людства

Таку думку висловив глава Української греко-католицької церкви Святослав в ефірі радіо Марія, відповідаючи на запитання про те, чи швидко настане апокаліпсис, передає Еспресо.TV.

Предстоятель зауважив, що християнська віра, яка несе у собі вогник надії, є необхідним елементом у боротьбі проти коронавірусної пандемії.

«Ваш настрій і оптимізм є необхідним елементом, щоб побороти хворобу. Коли ви опускаєте руки, то стаєте союзником ворога. Коли до хворого приходить лікар, то в гру вступають три дійові особи: лікар, хворий і хвороба. Успіх лікування залежить від того, на чий бік стане хворий. У християнському розумінні хвороби в гру вступає четверта особа — це Господь Бог, який є завжди союзником здоров’я людини. Господь є союзником лікаря, який шукає розв’язки, і тоді хворий вірянин стає на сторону того, хто воює проти хвороби. Не зневірюйтеся, бо ви тоді стаєте на сторону хвороби», — пояснив він.

Читайте також: Великодня диверсія. Чому в Росії людей женуть від церкви, а в Україні — запрошують?

Святослав порадив людям, які перебувають на карантині, прочитати книжку відомого італійського класика Алессандро Мансоні I promessi sposi, що перекладається як «Заручені». У книзі розповідається про чуму в Мілані на початку XVII століття. Він переконаний, що ця книжка допоможе нам зрозуміти, як діяти сьогодні.

«Щоразу ось такі пандемії, які прокочувалися Європою, були маркерами завершення якогось історичного і культурного періоду і початком чогось нового. Нам важливо розуміти, що ми не вийдемо з цієї ситуації сам-на-сам», — зауважив предстоятель УГКЦ.

За даними державного Центру громадського здоров'я, станом на 9:00 неділі, 19 квітня 2020 року, в Україні виявлено 5449 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 343 нові випадки.

Схожі новини