Передплата 2024 ВЗ

«Суспільне» не отримувало повідомлень про штрафи на «Євробаченні»

  • 15.05.2024, 16:35
  • 445

Суспільне Мовлення заявило, що не отримувало повідомлень про скарги чи штрафи за нібито порушення Україною правил пісенного конкурсу «Євробачення-2024»

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це йдеться в офіційній заяві Суспільного, опублікованій у Фейсбуці.

«Ми отримуємо запитання стосовно коментаря учасниці Євробачення-2024, реперки alyona alyona, про те, що українську делегацію оштрафували за перебування в грінрумі в футболках із написом Free Azovstal Defenders („Звільніть захисників Азовсталі“). Наразі Суспільне Мовлення як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на пісенному конкурсі „Євробачення“, не отримало жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил», — ідеться у заяві.

При цьому, в Суспільному зауважили, що Європейська мовна спілка дійсно має право застосовувати санкції у разі порушення правил конкурсу. Про це артистів попередили ще на етапі підписання контракту.

«Пісенний конкурс „Євробачення“ відкрито позиціює себе як аполітичний і просить усіх учасників дотримуватись цього правила», — підкреслили у Суспільному.

Нагадаємо, представниця України на «Євробаченні-2024» alyona alyona заявила, що українська делегація на цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення» отримала фінансовий штраф за те, що одягли футболки з написом Free Azovstal Defenders під час фіналу.