Передплата 2024 ВЗ

Львівʼянин зобовʼязав Apple пояснити співпрацю із білорусами: деталі

  • 08.05.2024, 09:45
  • 629

Львівський активіст Святослав Літинський через суд зобов’язав українське представництво «Apple» пояснити співпрацю з білорусами

Святослав Літинський. Фото із соцмереж
Святослав Літинський. Фото із соцмереж

Активіст Святослав Літинський через суд зобов’язав представництво «Apple» в Україні пояснити, чому компанія досі ввозить техніку через фірму, співвласниками якої є громадяни білорусі.

Раніше в «Apple Ukraine» двічі проігнорували звернення львів'янина.

Про рішення суду Святослав Літинський повідомив у соцмережах.

У 2023 році львів'янин звернувся до українського представництва компанії «Apple» з вимогою припинити ввозити продукцію через компанію «ASBIS» та пояснити таку співпрацю. Він зазначив, що співвласниками компанії «ASBIS» є громадяни білорусі, які досі працюють у росії попри санкції.

За словами Святослава Літинського, у «Apple Ukraine» двічі проігнорували запитання про бізнес з білорусами, тому він вирішив звернутися до суду.

«Змушений був звернутися із позовом до Печерського районного суду м. Києва для того, щоб суд врешті змусив українську компанію виконувати вимоги українського законодавства — надати відповідь», — повідомив Святослав Літинський.

7 травня активіст повідомив, що, згідно з рішенням суду, представництво «Apple» в Україні має розглянути по суті звернення та надати відповідь на запитання.

Також суд постановив стягнути з «Apple Ukraine» судові витрати.

Схожі новини