Передплата 2024 ВЗ

Адвокати родин Небесної сотні вимагають від Зеленського позачергово скликати Верховну Раду

Позачергова сесія Верховної Ради необхідна для проведення голосування за поправку №318 до законопроекту №2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

Адвокатська дорадча група вимагає від президента України Володимира Зеленського скликати позачергову сесію Верховної Ради для проведення голосування за поправку № 318 до законопроекту № 2116, яка дозволить зберегти слідство у справах Майдану.

Про це йдеться у заяві Адвокатської дорадчої групи та адвоката сімей Героїв Небесної сотні Євгенії Закревської.

«Вимагаємо не передавати провадження у справах Майдану до ДБР до прийняття поправки, створення управління по Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ», йдеться у заяві адвокатів.

За словами Закревської, наразі президенту необхідно скликати позачергову сесію ВР для продовження розгляду законопроекту і голосування норми про забезпечення слідства у справах Майдану.

«Справи не можна передавати до ДБР до того, як поправку № 318 буде проголосовано, у ДБР буде створено управління у справах Майдану, слідчих із ГПУ переведуть до ДБР, бо це означатиме передати справи Майдана просто в руки Портнова (Андрія Портнова — ред.)», — заявила Закревська.

Нагадаємо, слідство у справах Майдану зупиниться з 20 листопада на невизначений час, бо раніше Верховна Рада «не встигла» проголосувати необхідні поправки до закону про ДБР.

Схожі новини