Передплата 2024 ВЗ

Президент: "Україна вдячна Литві за підтримку на шляху євроінтеграції"

  • 02.12.2015, 16:30
  • 2 073

Глава Української держави висловив сподівання, що його сьогоднішній візит до Литви сприятиме наближенню України до ЄС.

Президент України Петро Порошенко після Восьмого засідання Ради президентів України та Литовської Республіки у Вільнюсі заявив, що Литва для України є надійним стратегічним партнером, справжнім другом і союзником в непрості часи, на якого ми завжди можемо покладатися.

У заяві для представників ЗМІ Петро Порошенко подякував Далі Грібаускайте за величезний внесок у відновлення суверенітету, незалежності та територіальної цілісності на всій українській території та тверду позицію Литви та її Президента, які виступили адвокатом позиції України в міжнародних організаціях, зокрема у Європейській Раді та Раді Безпеки ООН, під час розгляду питань про анексію Криму та агресію на Донбасі, під час розслідування терористичної атаки підтримуваних Росією терористів на літак MH-17, а також під час надзвичайно важливих кроків у реформуванні країни.

«Європейська інтеграція для України сьогодні є національною ідеєю, яка об’єднує країну так, як 25 років тому, починаючи з 13 січня, ця ідея об’єднувала всю Литву. Ці реформі ви започаткували 25 років тому, і нам надзвичайно корисний ваш досвід, ваша допомога радниками, передачею цього досвіду у багатьох сферах, про які ми сьогодні говорили», — наголосив Петро Порошенко.

Президент особливо відзначив зацікавленість у досвіді з реформування Державного резерву, Антимонопольного комітету, електронного врядування, досвіді у боротьбі з корупцією. При цьому Глава держави подякував за схвальні слова щодо наших перших антикорупційних кроків — організації Антикорупційного бюро, спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Глава Української держави запевнив у рішучості щодо подальших антикорупційних кроків. «Хочу вас запевнити, що ми це робимо не для європейської інтеграції, не для безвізового режиму, це ми робимо для нашої держави. Ваша підтримка і Ваші добрі слова нам дуже потрібні», — наголосив Петро Порошенко.

Серед питань, що було обговорено, Президент України особливо відзначив співпрацю у військово-технічній сфері. «Сьогодні ми рішучі у своєму бажанні забезпечити національну безпеку», — наголосив Петро Порошенко.

Президент подякував за тверду позицію, яка неодноразово висловлювалася Литвою, що Україна має залишатись на перших позиціях європейського порядку денного. «Ні в якому разі жодні події у світі — ні жахливі терористичні атаки в Парижі 13 листопада, ні безвідповідальні дії Російської Федерації в Сирії не повинні відволікти увагу світу від ситуації в Україні, від агресії проти нашої держави», — заявив Президент України.

У свою чергу, Президент Литви Даля Грібаускайте запевнила, що Литва завжди підтримуватиме Україну у її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність та буде допомагати їй на шляху євроінтеграції. Лідер Литви побажала громадянам України витримки та розуміння необхідності реформ. "Я радію, що Україна об’єднана, і люди розуміють, чого вони хочуть", - сказала вона.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини