Передплата 2024 ВЗ

Продан: "Росія справді призупинила поставки вугілля"

  • 24.11.2014, 21:00
  • 1 018

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан підтвердив інформацію про те, що російські компанії призупинили експорт енергетичних марок вугілля в Україну.

Про це він заявив Українській правді.

"За інформацією, яка в мене є від ДТЕК і Центренерго, російські компанії дійсно призупинили експорт вугілля для України", — сказав він.

"Я не знаю точно про причини, але можу із упевненістю сказати, що вони не економічні. І ДТЕК, і Центренерго платять за своє вугілля вчасно", — сказав Продан.

Раніше повідомлялося, що Росія призупинила поставки в Україну вугілля енергетичних марок з вечора 21 листопада, при цьому строки поновлення поставок не відомі.

Зазначимо, що дефіцит окремих енергетичних марок вугілля (пісне й антрацит) виник в Україні в результаті конфлікту на Донбасі, де вугілля цих марок переважно добувалося, й де наразі на складах тільки державних шахт перебуває близько 2 млн тонн такого вугілля.

Нагадаємо також, що спостерігачі ОБСЄ неодноразово фіксували вивезення вугілля з України до Росії з територій підконтрольних бойовикам ДНР і ЛНР.

Схожі новини