Передплата 2024 ВЗ

За пів року Україна перехопила 46% російських ракет, — ЗМІ

  • 13.05.2024, 14:45
  • 413

Українська протиповітряна оборона за крайні пів року почала перехоплювати набагато менше російських ракет. За минуле півріччя цей показник становив 73%

Фото ілюстративне із сайту Мілітарний
Фото ілюстративне із сайту Мілітарний

«За шість місяців Україна перехопила близько 46% російських ракет, порівняно із 73% за попередній шестимісячний період, згідно з аналізом щоденних даних командування Повітряних сил Збройних сил України від The Wall Street Journal.

Минулого місяця показник перехоплення зменшився до 30% ракет. Рівень перехоплення безпілотників дальнього радіусу дії «Шахедів», які легше збити, за шість місяців знизився лише на 1 відсотковий пункт до 82%", — йдеться у матеріалі WSJ.

Вказано, що погіршення ефективності української ППО відбувається на тлі того, що рф збільшує кількість безпілотників і ракетних атак, а також запускає все більше зброї, яку важко вразити, наприклад, балістичні ракети.

Також у ЗСУ обмаль боєприпасів для систем Patriot, які надав Захід.

За крайні 6 місяців росія випустила приблизно на 45% більше безпілотників і ракет, ніж за попередні 6 місяців.

Речник Збройних сил України пояснив виданню, що перехоплення більшої кількості атак призводить до виснаження запасів боєприпасів, а великі обстріли можуть перевантажити українську оборону, бо системи ППО іноді не встигають перезаряджатися достатньо швидко.

Заці пів року росія застосувала по Україні майже вдвічі більше «Шахедів» — 2 628 — порівняно з попереднім періодом. За даними аналітиків, дрони частково використовують для тестування систем ППО перед запуском ракет.

Схожі новини