Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд вирішив, що ректор-«регіонал» має годувати клопів у СІЗО

Тільки де того Мельника знайти?

Пошуки зниклого ректора Податкової академії, екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника, якого впіймали на хабарі у 120 тис. грн., поки що не дають результату. Як крізь землю провалився. Але як тільки натраплять на його слід, відразу етапують у камеру СІЗО.

Арештувати Мельника і помістити його у слідчий ізолятор постановив Печерський суд. Там «з другого заходу» прислухалися до прохань обвинувачення взяти цього підозрюваного під варту. Перший раз суд, побачивши «театральні вистави» Мельника, повірив, що затриманий тяжко слабує, тож обмежився його домашнім арештом на 60 діб. Втім, «пацієнт» не просидів удома і кількох годин — якимсь дивом звільнився від електронного браслета і серед ночі накивав п’ятами. Хоч напередодні у нього забрали закордонний паспорт, є підозра, що він все ж опинився за межами України. Тепер втікача-невидимку розшукують 190 країн-членів Інтерполу.

Заочно виносячи рішення про взяття під варту, Печерський суд дав Мельнику ще один шанс на час слідства перебувати на волі. Для цього звинувачений у хабарництві високопосадовець має внести грошову заставу у розмірі 23 млн. грн.

Про ситуацію навколо Петра Мельника «Високий Замок» попросив висловитися народного депутата Ірину Геращенко. Навесні 2012-го вона була спостерігачем від опозиції на виборах мера Обухова. Будучи невдоволеним принциповістю Геращенко, Петро Мельник (він тоді був спостерігачем від Партії регіонів) застосував грубу фізичну силу до цієї жінки.

Коментар для «ВЗ»

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат («УДАР»)

Не тішуся з цієї ситуації, бо не так вихована. Історія з Мельником викликає огиду і сум. Вона яскраво демонструє ганебний стан правоохоронної системи, де суд може відпустити потенційного втікача, бо ж він — з «правильної» партії. Де завдяки потуранню, а то і сприянню міліції можна втекти з браслетом, які обійшлися бюджету в мільйони гривень. Також це вирок нинішній системі освіти, де ось такі ректори «навчають» студентів та їхніх батьків. Біда, що авторитет і сила керівника вузу — у вмінні збагачуватися, а не в наукових досягненнях, позиції, моралі. Чому про те, що було відомо кожному студенту і родичу студентів цієї Податкової академії — про хабарництво — правоохоронцям стало «відомо» тільки зараз? Тільки тому, що йдеться не про боротьбу з корупцією, а виключно про боротьбу кланів між собою за «хлібне» місце, де майбутніх податківців отак- от вчать збирати «податки».

Схожі новини