Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Оновлено: американський ведучий Такер Карлсон не має авторського шоу на телеканалі «росія 24»

  • 21.05.2024, 18:30
  • 516

Американський журналіст, колишній ведучий Fox News, отримав своє шоу на російському телебаченні. TUCKER показують в ефірі телеканалу «росія 24». Однак, новина виявилася несправжньою, її розповсюдило російське видання Ura.ru, і так вона потрапила в український медіапростір

Скрін програми Такера Карлсона
Скрін програми Такера Карлсона

Шоу TUCKER є спільним проєктом YouTube-каналу «Карлсон ТБ» та «россии 24». Перший випуск присвячений кліщам та хворобі Лайма. Карлсон протягом ефіру спілкується з експертом щодо проблеми поширення захворювання.

Пізніше «Детектор медіа» видалив помилкову новину про те, що Такер Карлсон має шоу на каналі «россия 24». Новина виявилася несправжньою, її розповсюдило російське видання Ura.ru, і так вона потрапила в український медіапростір.

Насправді у Такера Карлсона немає шоу на російському телеканалі. З 2 вересня 2023 року російські пропагандисти викладають відео Карлсона з його власного ютуб-каналу з російським перекладом на платформі ВГТРК «Смотрим.ру» та додають до нього плашку «Tukcer. Россия 24». Так перекладено 32 відео, а також фрагменти відео його інтерв'ю з путіним та ідеологом «русского міра» дугіним.

Як відомо, у ніч на 9 лютого Карлсон оприлюднив інтерв'ю з путіним, заради якого напередодні приїхав у москву.

7 лютого 2024 року в Європарламенті закликали заборонити в'їзд до ЄС проросійському ексведучому телеканалу Fox News Такеру Карлсону через інтерв'ю з путіним.

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово були наративи російської пропаганди, писав «Детектор медіа». Зокрема, Такер Карлсон називав Україну «тиранією», а президента України Володимира Зеленського — «маріонеткою адміністрації Байдена».

Також The New York Times писала, що з початку вторгнення рф в Україну відео з Fox News почали частіше з’являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ росії лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, «тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну думку».

У березні 2022 року кремль наказував своїм пропагандистським медіа частіше цитувати Карлсона.

У листопаді 2023 року експрезидент США Дональд Трамп заявив, що розгляне кандидатуру Такера Карлсона як потенційного віцепрезидента.

Схожі новини