Передплата 2024 «Добрий господар»

У Раді вимагають створити ТСК по фортифікаціях і дронах

  • 21.05.2024, 13:56
  • 711

Негайно створити ТСК щодо будівництва фортифікацій і забезпечення ЗСУ дронами від держави закликав з трибуни парламенту Петро Порошенко

«18 грудня я висловив тверду позицію з потреби негайного будівництва фортифікаційних споруд, які складаються з 4 елементів — облаштування власне споруд, влаштування мінних полів, протитанкових мін, замінування і підрив доріг, мостів, і четверте — забезпечення радіоелектронної розвідки та РЕБівського прикриття», — нагадав Порошенко.

«Нас запевняли, відосики показували, що все в країні гаразд, аж поки ми не дочекалися першого удару росіян в Харківській області. І виявляється, що або не будували, або крали, або будували не там. Парламент — це є його конституційна функція — має створити тимчасову слідчу комісію, проєкт якої лежить уже 4 місяці, розслідувати і забезпечити захист воїнів, цивільних і української території», — наголосив Порошенко.

«Така сама ситуація з дронами. Мій фонд поставив 10%, 15 900 дронів від загальної кількості FPV, які поставила держава. Ганьба!», — обурився Порошенко.

П’ятий президент також закликав винести на голосування у другому читанні законопроєкт про заборону московської церкви в Україні.

Порошенко зауважив, що ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади, однак вона має звітувати про свою роботу.

«Сьогодні 21 травня. Пам’ятаєте, скільки нас лякали „Майданом 3.0“, акціями опору. Врешті-решт телеграм-канали Банкової розганяють меседжі про нібито потужну хвилю нелегітимності президента. Сьогоднішній ранок продемонстрував, що це суцільна тотальна брехня. Ніхто не ставить під сумнів українську владу. Єдине — бажано було б, щоб вона відзвітувала», — наголосив Порошенко.

Схожі новини