Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для всіх, хто цінує приклад служіння Андрія Мельника

20 лютого у концертному залі санаторію «Карпати» в Трускавці відбудеться Друга Всеукраїнська науково-практична конференція «Андрій Мельник та його доба»

Подія приурочена 95-річчю створення ОУН, одним із натхненників якої, а згодом і Головою проводу був виходець із села Воля Якубова на Дрогобиччині, відомий український державний, політичний та військовий діяч, полковник УНР Андрій Мельник. Послідовний прихильник відновлення незалежності Української Держави на всіх її етнічних землях.

Організатором скликання та проведення конференції є Трускавецька міська організація «Рада старійшин». Співорганізатори: Інститут української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України, Музей історії України, Національна спілка письменників України, а також Трускавецький готельно-курортний комплекс «Карпати». До участі в роботі конференції запрошено провідних істориків, науковців, громадських та релігійних діячів з Києва, Львова, Дрогобича та Трускавця.

На конференцію, як наголосив у розмові з нами голова Трускавецької міської організації «Рада старійшин», гендиректор готельно-курортного комплексу «Карпати» Лев Грицак, запрошуються всі охочі. Господарі будуть раді вітати небайдужих до нашої історії гостей. Але пріоритет надається історикам, педагогам, краєзнавцям та молоді. Організатори сподіваються, що доповіді, які виголосять, та виступи на конференції, живий обмін думками та полеміка стануть поштовхом для кращого вивчення та популяризації подвигу Андрія Мельника, його прикладу служіння та жертовності. Учасники конференції матимуть змогу відвідати могили батьків легенди української визвольної боротьби, побувати у новоствореному музеї Андрія Мельника в його рідному селі. Це передбачено програмою заходів на 20 лютого. Для охочих, які хочуть потрапити до Волі Якубової, мріють пройтися стежками дитинства Андрія Мельника та хочуть взяти участь у церемонії покладання квітів на могили його батьків та до пам’ятника нашого видатного краянина, о восьмій годині тридцять хвилин ранку в санаторії «Карпати» чекатиме мікроавтобус.

Ним можна буде доїхати до Волі Якубової.

Реєстрація учасників конференції розпочнеться об 11 годину. Урочиста частина, відкриття — 11 год. 30 хв. Пленарна частина — 12 год. — 17 год. Ухвалення резолюції - 17 год.

Схожі новини