Передплата 2024 «Добрий господар»

«Поліські вовки» агресивні на футбольному полі

Спортсмени запозичили від сіроманців командний дух

У цій символіці зашифровано характер, завдання команди «Полісся», її «вовчий апетит» до голів у чужі ворота.
У цій символіці зашифровано характер, завдання команди «Полісся», її «вовчий апетит» до голів у чужі ворота.

У львівських «Карпат» — лев, у донецького «Шахтаря» — кріт, у закарпатського «Миная» — лисиця, а у житомирського «Полісся» — вовк. Футбольні клуби України беруть собі у підмогу тварин.

Ще одна вітчизняна команда «на фарт» зробила своїм сим­волом звіра. Керівництво жи­томирського «Полісся» виріши­ло, що найкраще на перемоги його підопічних надихатиме та­лісман в особі вовка — пошире­ної тварини місцевих лісів. Зо­браження його голови відтепер присутнє на логотипі клубу. Як зазначили у пресслужбі «Поліс­ся», ця емблема відповідатиме амбіціям клубу. Гаслом онов­леного бренду «Полісся» ста­ло: «Сила в зграї». Це дещо пе­рефразована цитата із «Книги джунглів» Редьярда Кіплінга. Повністю вона звучить як «Сила зграї - у кожному з вовків, сила вовка — у рідній зграї». Головний сенс нового гасла у тому, що лише разом ми зможемо збу­дувати клуб, який буде здатним досягати найвищих результа­тів".

В Україні кількість вовків на­ближається до 3 тисяч особин. Цих тварин віддавна наділяють фізичною витривалістю, швид­кістю, спритністю, колективіз­мом, настирливістю.

Зображення вовків присут­нє у символіці легендарного ба­тальйону ЗСУ «Вовки Да Вінчі». Командирові цього підрозді­лу Дмитру Коцюбайлу друзі по­дарували на день народження маленького вовчика. Сам «Да Вінчі» розповідав свого часу «Високому Замку», що своїм символом його воїни зробили вовків через те, що вони завжди націлені на перемогу, згурто­вані, безкомпромісні, ніколи не зрадять, не відступлять від сво­єї мети.

Схоже, такі принципи сповідує і футбольна команда із Жи­томира, яка «породичалася» із вовком. Минулої неділі сенса­ційно перемогла «Шахтар».

Схожі новини