Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Битва» Світоліної і Возняцкі зірвалася…

Еліна пожертвувала турніром у Цинцинаті заради US Open

Еліна Світоліна попрощалася з Цинцинаті - аби пізніше зустрітися з Нью-Йорком. Фото reuters.com.
Еліна Світоліна попрощалася з Цинцинаті - аби пізніше зустрітися з Нью-Йорком. Фото reuters.com.

У першому колі тенісного турніру престижної категорії WTA 1000 у Цинцинаті (США) найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна мала зіграти з титулованою данкою, колишньою першою ракеткою світу Каролін Возняцкі (народивши двох дітей, Каро щойно повернулася у тур). Але «битви», як анонсувала цей матч Еліна, не буде: Світоліна знялася з турніру за медичними показниками.

Як розповіла Еліна Світоліна у соцмережі Twitter, вона була змушена піти на такий крок через проблеми з ногами, що виникли у неї після Вімблдонського турніру в Британії і недавнього турніру в канадському Монреалі. За словами Еліни, вона хоче якнайшвидше повернутися на корт повністю здоровою, — аби гідно виступити на останньому цього року турнірі Великого шолому, хардовому US Open у Нью-Йорку.

А як справи на турнірі в Цинцинаті в інших українських тенісисток? Леся Цуренко поступилася у фіналі кваліфікації. Марті Костюк у першому раунді дісталася начебто цілком прохідна суперниця, італійка Жасмін Паоліні. Але киянка грала просто жахливо, фактично сама подарувала опонентці перемогу (2:6, 1:6). Можливо, якщо не можеш налаштуватися на гру, краще зовсім не виходити на корт, ніж отак ганьбитися?..

Престиж українського тенісу підтримала в Цинцинаті Ангеліна Калініна, яка у першому колі перемогла китаянку Чжу Лінь — 6:3, 7:5. Суперницею українки в другому колі буде п’ята ракетка світу, фіналістка Вімблдону-2023, туніска Онс Жабер. Цей поєдинок має відбутися увечері 15 серпня (за київським часом).

Є ще порох у порохівницях Вінус Вільямс…

А головною сенсацією першого кола турніру в Цинцинаті стала перемога американської ветеранки Вінус Вільмс. 43-річна (!) тенісистка обіграла суперницю з топ-20 рейтингу Жіночої тенісної асоціації, росіянку Кудерметову — 6:4, 7:5. Це перша перемога Вінус Вільямс над тенісистками з першої двадцятки світового рейтингу, починаючи з 2019 року.

Схожі новини