Передплата 2024 «Добра кухня»

Костюк і Світоліна підкорюють Вашингтон

На турнірі категорії WTA 500 дві українські тенісистки зіграють у чвертьфіналі

У Вашингтоні киянка Марта Костюк здобула свою другу в кар'єрі перемогу над тенісисткою з топ-10 рейтингу WTA. Фото aroged.com.
У Вашингтоні киянка Марта Костюк здобула свою другу в кар'єрі перемогу над тенісисткою з топ-10 рейтингу WTA. Фото aroged.com.

Першу перемогу над тенісисткою з топ-10 рейтингу WTA 22-річна українка Марта Костюк здобула лише у 15-му матчі зі суперницями з першої десятки (на цьогорічному Вімблдоні обіграла грекиню Марію Саккарі). І ось нова звитяга над «топом»: у 1/8 фіналу турніру Mubadala Citi DC Open у Вашингтоні Костюк перемогла француженку Каролін Ґарсія — 6:2, 6:3.

Раніше Костюк двічі поступалася Ґарсія на ґрунті, причому обидва рази у трьох сетах. Шанси обіграти Каролін Марта мала, але через власні помилки у простих ігрових ситуаціях зробити це українці не вдавалося…

Костюк узяла реванш на «харді», причому дуже впевнений. Ґарсія (номер 6 у рейтингу WTA), як не старалася, не змогла зробити жодного брейку, тобто виграти гейм на подачі суперниці. За весь матч Марта, яка зазвичай досить часто дарує очки опоненткам, припустилася лише 6(!) невимушених помилок. Просто блискучий показник! Так, це явно був не день Каролін, яка грала набагато гірше, ніж може… Але заслуг Костюк це аж ніяк не применшує. Марта мала шанс і блискуче ним скористалася. Браво!

Суперницею Костюк у чвертьфіналі буде росіянка Самсонова(18-та у рейтингу WTA), якій Марта раніше двічі програвала. Час брати реванш.

Восьмий матч із Касаткіною — восьма перемога Світоліної

Повернувшись до туру WTA після народження доньки, одеситка Еліна Світоліна швидко набрала прекрасну спортивну форму. Фото barrons.com.
Повернувшись до туру WTA після народження доньки, одеситка Еліна Світоліна швидко набрала прекрасну спортивну форму. Фото barrons.com.

А напередодні чвертьфіналісткою турніру у Вашингтоні стала найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна. 28-річна одеситка у 8-й (!) раз поспіль перемогла росіянку Дар’ю Касаткіну — 6:2, 6:2.

І не сказати, що суперниця грала погано, навпаки, Касаткіна продемонструвала досить якісний теніс. Але Світоліна того дня була набагато сильнішою… Впала у вічі висока концентрація Еліни, особливо у вирішальні моменти гри, коли Дар’я, здавалося би, «чіплялася» й мала певні шанси, аби переламати хід матчу. Світоліна «впиралася» й не дозволяла суперниці це зробити…

Також приємно вразила прекрасна фізична готовність українки, яка лише у квітні цього року повернулася у тур Жіночої тенісної асоціації після народження дитини.

У чвертьфіналі, який відбудеться 4 серпня, Еліна Світоліна зіграє з четвертою ракеткою світу, американкою Джессікою Пеґулою, що в 1/8 фіналу впевнено здолала свою співвітчизницю Пейтон Стернз.

Раніше Світоліна й Пеґула зустрічалися тричі, два останніх матчі виграла тенісистка зі США. Але то було давно… Зважаючи на рівень тенісу, який демонструє Еліна на «хардових» кортах Вашингтона, шанси пройти Пеґулу українка має.

Схожі новини