Передплата 2024 ВЗ

Успішний старт українок на «харді»

На старті тенісного турніру WTA 500 у Вашингтоні Світоліна здолала Азарєнка, а Костюк — Андреєску

“Хардовий” сезон Еліна Світоліна розпочала блискуче. Фото wtatennis.com
“Хардовий” сезон Еліна Світоліна розпочала блискуче. Фото wtatennis.com

У перший день турніру Mubadala Citi DC Open у Вашингтоні (категорія WTA 500) перемоги здобули дві українські тенісистки. Еліна Світоліна обіграла білоруску Азарєнка (7:6, 6:4), а Марта Костюк — канадійку Б’янку Андреєску (2:6, 6:3, 7:6).

Нагадаємо, на недав­ньому Вімблдонському турнірі у Великій Брита­нії Світоліна вперше у кар'єрі перемогла Азарєнка, якій ра­ніше п’ять разів програвала. І ось нова звитяга українки над «тенісисткою без прапора», цього разу на хардовому по­критті. Без сумніву, поєдинок Світоліної і Азарєнка амери­канським глядачам сподобав­ся: шальки терезів схиляли­ся то в один, то в інший бік… У першому сеті Еліна повела 3:0, але потім було 5:3 на ко­ристь суперниці. І все ж укра­їнка дотягнула до тайбрейку, на якому мала відчутну пере­вагу (7:2). У другому сеті таких «гойдалок» уже не було, Сві­толіна не випускала гру з-під контролю.

Дивно, але аж у 17 з 22 зі­граних геймів (не рахуючи тайбрейку) тенісистки робили брейки, тобто вигравали гейм на подачі суперниці. На прийо­мі обидві грали значно краще, ніж на своїх подачах. У жінок так іноді буває навіть на досить швидкому «харді»…

Суперниця Еліни Світоліної у 1/8 турніру у Вашингтоні - її давня знайома Дар’я Касаткіна (2 серпня). На старті Mubadala Citi DC Open росіянка здола­ла бельгійку Елізе Мертенс. Раніше Світоліна й Касаткіна грали сім разів — рахунок 7:0 на користь Еліни. Тобто зруч­на опонентка… Востаннє оде­ситка здолала Касаткіну цього року в Парижі, в 1/8 фіналу «Ро­лан Ґаррос».

Пройшла до 1/8 фіналу тур­ніру в столиці США й українка Марта Костюк. За словами ки­янки, у перемогу над чемпіон­кою US Open 2019, канадійкою Б’янкою Андреєску, вона не дуже вірила. Просто борола­ся за кожен м’яч, і це принесло результат… Суперниця Костюк у другому колі - француженка Каролін Ґарсія.

Схожі новини