Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна проти Росії

Півфінальний матч футзального Євро-2022 – 4 лютого в Амстердамі (Нідерланди)

У півфіналі чемпіонату Європи з футзалу збірна України зіграє зі збірною Росії. Цей цікавий не лише зі спортивної точки зору поєдинок відбудеться у п’ятницю, 4 лютого, в Амстердамі (Нідерланди). Початок – 18.00, пряма трансляція – телеканал “UA: Перший”.

Суперником “синьо-жовтих” у чвертьфіна­лі Євро-2022 була збір­на Казахстану. Саме її вважали фаворитом поєдинку, але наші хлопці уваги на це не звертали. У першому таймі українці пове­ли в рахунку, забивши єдиний гол із пенальті. У другому тай­мі “синьо-жовті” ще двічі ура­зили ворота казахстанців – 3:0. Перемога? Як з’ясувалося, роз­слаблятися було зарано. Збірна Казахстану, забивши два голи, скоротила рахунок до мінімуму – 3:2. Відчувши “кров”, суперник продовжив насідати на ворота збірної України. А “синьо-жовті” не лише вміло оборонялися, а й гостро контратакували, завдяки чому змогли забити казахстан­цям іще два голи! Підсумковий рахунок чвертьфінального мат­чу – 5:3 на користь України.

Вихід до півфіналу чемпіона­ту Європи є значним досягнен­ням для нашого футзалу, адже востаннє збірна України грала на цій стадії турніру ще далекого 2005 року. Аби пробитися до 1/2 фіналу, “синьо-жовтим” постій­но бракувало “трішки”. Азер­байджанцям і хорватам україн­ці поступалися у чвертьфіналах у серіях пенальті (в основний час поєдинків були нічиї), а пор­тугальцям, сербам та іспан­цям “синьо-жовті” програвали у чвертьфіналах Євро з різницею в один м’яч... І ось нарешті “про­кляття” 1/4 фіналу нашим хлоп­цям удалося зняти.

Збірна РФ пробилася до пів­фіналу, обігравши збірну Грузії (3:1). Чи зможуть українці гідно протистояти росіянам? На пер­ший погляд, фаворитами цього принципового протистояння бу­дуть наші суперники: у світово­му рейтингу збірна України за­раз на восьмому місці, а збірна РФ – на другому. Але рейтинги у футзал не грають! До того ж до­свід перемоги над більш рей­тинговим суперником збірна України на цьому Євро уже має: Казахстан зараз у світовому рейтингу четвертий, а “синьо-жовті” його впевнено обіграли.

Тож будемо сподіватися, що й пихатих росіян відважні укра­їнці не злякаються. Принаймні у тому, що наші хлопці віддадуть заради перемоги усі свої сили, сумнівів немає жодних: у фут­зальній збірній України з патріо­тизмом усе гаразд!

Читайте також: До Туреччини - з багатьма новачками «Руху»

Схожі новини