Передплата 2024 ВЗ

До Туреччини - з багатьма новачками «Руху»

Підготовка до другої частини Прем’єр-ліги (УПЛ) набирає обертів

Більшість клубів у ці дні перебуває на закордонних тренувальних зборах. Делегація львівського «Руху» у ці дні тренується у Туреччині і в складі рухівців вже 5 (!) новачків-легіонерів.

Новачком команди Леоніда Кучука став англійський півзахисник нігерійського походження Вів Соломон-Отабор. До речі, раніше в УПЛ ще не виступав жодний англійський футболіст. Останнім клубом Отабора був шотландський «Сент-Джонстон». До «Руху» приєднався захисник Ельхаджі Папе Джибріль Діав із Сенегалу. Останнім клубом Діава був литовський «Жальгіріс». З’явився в складі «Руху» і новий бразилець – півзахисник Едсон, який до цього виступав за бразильський ФК «Баїя». Новим гравцем «Руху» став і нідерландський захисник Лассана Файє, який раніше виступав за нідерландські клуби «Вітесс» та «АДО Ден Гааг». Першим же зимовим новачком «Руху» став французький півзахисник Фредді Плюман. Попередній сезон француз провів у других дивізіонах Туреччини та Бельгії – за «Самсунспор» та «Вестерло».

Перед від’їздом до Туреччини «Рух» провів два товариські матчі. Підопічні Леоніда Кучука перемогли «Юність» (Верхня/Нижня Білка») з рахунком 4:1, причому усі чотири голи забив Юрій Климчук та тернопільську «Ниву» - 1:0 після влучного удару Василя Руніча. Щодо кадрових втрат, то за згодою сторін залишив «Рух» 35-річний воротар Олександр Бандура, який брав участь у трьох матчах нинішнього чемпіонату. Турецькі збори рухівців триватимуть до 21 лютого, і за цей період заплановано 8 товариських матчів.

Делегація ПФК «Львів» у ці дні також перебуває на тренувальному зборі в Туреччини, де займатиметься до 17 лютого. В тренерському штабі Олега Дулуба також поповнення. З воротарями займається білорус Василь Хомутовський, який свого часу виступав в УПЛ за «Металіст» і «Таврію». У «Львові» теж появився французький легіонер – захисник Ісс’яр Драме, попереднім клубом якого був «Нью-Йорк Ред Буллз» (США). Під час зборів «Львів» зіграв внічию з тбіліським «Динамо» - 0:0, чеською «Тепліце» - 1:1 та поступився «Раднічкі» (Сербія) - 0:1. Тепер 7 лютого містяни зіграють з румунським клубом «Чіксереда». На правах оренди залишили «Львів» два легіонери – бразилець Алвару, який виступатиме за грузинський клуб «Діла», та ганець Ернест Антві – за «Наджран» (Саудівська Аравія). Відбуваються кадрові зміни і в інших клубах УПЛ. Черговим новачком «Чорноморця» став бразильський півзахисник Вандерсон, який останнім часом виступав за білоруський «Вітебськ».

Тим часом

Лідери групи «А» у Другій лізі львівські «Карпати» провели першу у цьому році контрольну гру і з рахунком 4:0 перемогли бронзового призера Прем'єр-ліги Львівської області «Фенікс» (Підмонастир). Голи забивали Денис Кожанов, Максим Гуменюк, Ілля Повалій та 33-річний новачок «зелено-білих» Ігор Семенина, який починав нинішній сезон у тернопільській «Ниві».

Крім Семенини контракти з львівським клубом підписали ще два новачки – 28-річний півзахисник Іван Цюпа з «Волині» та 26-річний захисник Андрій Маркович з естонського «Нимме Калью». Свого часу Маркович виступав за юнацькі збірні України, юнацьку та молодіжну команди «Карпати». Перед тренувальним збором у Туреччині заплановані ще спаринги з учасником Першої ліги «Агробізнесу» (Волочиськ, 5 лютого) та «Скалою-1911» (Стрий, 9 лютого).

Схожі новини