Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після першої перемоги у професійному боксі Усик накинув на себе вишиванку

Чи не найбільше йому аплодував кум Василь Ломаченко

Тріумфом українських майстрів шкіряної рукавички завершився вечір великого боксу у київському Палаці спорту. Кілька тисяч уболівальників, які «по вінця» заповнили суботнього вечора цей комплекс, отримали насолоду від боїв своїх кумирів. В’ячеслав Узелков завоював титул Інтернаціонального чемпіона за версією ІВО у напівважкій вазі, а Олександр Усик нокаутом відзначив свій дебют на професійному рингу.

Найбільш видовищним був прем’єрний поєдинок серед профі улюбленця мільйонів — олімпійського чемпіона Олександра Усика. На ринг проти мексиканця Феліпе Ромеро він вийшов з традиційним своїм оселедцем на голові, цього разу заплетеним у косичку. Олександр, як завжди, був мобільним, завдавав дошкульних ударів суперникові. З кожною трихвилинкою нарощував власну перевагу. У п’ятому раунді Усик упіймав суперника на зустрічному ході, невидимий точний удар українця — і Ромеро опинився на настилі. Перелякані тренери викинули на ринг білий рушник, сигналізуючи, що припиняють бій. Однак арбітр продовжував відлік до нокауту, що дуже розсердило наставників Феліпе — вони відштовхнули рефері і побігли приводити до тями свого підопічного…

Після першої перемоги у професійному спорті Усик помолився у куті біля канатів. Коли рефері піднімав його руку, Олександр був у накидці-вишиванці, вигукнув «Слава Україні!». Київська зала дружним хором скандувала його прізвище.

Не менше бурхливих оплесків викликав поєдинок іншої вітчизняної зірки — В’ячеслава Узелкова. Для того, щоб відправити у нокаут американця Джейдона Кодрингтона і здобути пояс Інтернаціонального чемпіо­на ІВО у напівважкій вазі, йому знадобилося на раунд більше, ніж Усику. На початках бій був рівним, боксер зі Штатів, що називається, грав другим номером — закривався, переходячи у контратаки. Але щоразу зустрічав гідний опір вінничанина. З третього раунду В’ячеслав наростив потужність своїх ударів, у четвертому провів вражаючу серію, після якої суперник ледве встояв. А у шостому лівим боком Узелков буквально приголомшив американця. Кодрингтон перебував у стані ґроґі, очі його закотилися вверх десь аж під склепіння Палацу спорту. На «автоматі» Джейдон кивнув судді, що готовий продовжувати зустріч, але, глянувши в його мутні очі, арбітр зрозумів, що більше битися той не зможе — і припинив це побоїще…

За тріумфом українців спостерігали найвідоміший наш боксер Віталій Кличко, дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко (кум Усика, який спеціально прилетів на це видовище зі США), представники політичної, бізнес- та шоу-еліти.

Схожі новини