Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Український боксер Ярослав Михалушко — чемпіон світу серед молоді

Під час поєдинку зібрали 2 885 000 гривень, які підуть на допомогу нашим захисникам

На фото: Янчишин Сергій, Мілєвський Віктор, Михайлушко Ярослав, Ковальчук Микола, Доманицький Віталій
На фото: Янчишин Сергій, Мілєвський Віктор, Михайлушко Ярослав, Ковальчук Микола, Доманицький Віталій

28 вересня 2024 року в Emily Resort відбувся визначний благодійний вечір боксу, присвячений 100-річчю заснування Львівської обласної федерації боксу. Подія не лише об'єднала спортивну спільноту, але й підкреслила важливість підтримки військових та розвитку спорту в Україні. У рамках заходу зібрали 2 885 000 гривень, які підуть на допомогу нашим захисникам.

Головною подією вечора став бій за титул чемпіона світу серед молоді за версією найпрестижнішої боксерської організації WBC (World Boxing Council) у напівсередній вазі (до 66,7 кг). Вперше в історії Львова бій такого масштабу відбувся на місцевому ринзі, демонструючи, що навіть в умовах війни Україна залишається на світовій боксерській арені. Всесвітня боксерська рада (WBC) санкціонувала цей поєдинок, таким чином висловлюючи підтримку українському народу та нашим Збройним Силам.

У поєдинку зійшлися українець Ярослав Михалушко (8−0, 7 КО) та мексиканець Оскар Моліна Еспіноса. Ярослав Михалушко продемонстрував неймовірну майстерність, завершивши бій нокаутом, що принесло йому титул чемпіона світу серед молоді.

Організатори події — Львівська асоціація професійного боксу (президент С. Янчишин), Львівська обласна федерація боксу (президент О. Павелець), СК «Галицькі Леви» (брати Доманицькі Віталій та Олексій), WBC Ukraine (М. Ковальчук), Національна Ліга професійного боксу (віцепрезидент А. Савчук), Global Ukrainian Promotion (В. Мілєвський)

У заході взяли участь представники провідних українських промоутерських компаній, зокрема: Global Ukrainian Promotion, K2 Promotion, Balu Fighting League Professional, Usyk-17 Promotions

Серед присутніх на події були знані українські боксери: чемпіон світу за версією WBO Денис Берінчік, ексчемпіон WBA Intercontinental В’ячеслав Сенченко та чемпіон WBC Ukraine Сергій Радченко.

Перемога Ярослава Михалушка є черговим підтвердженням того, що Україна — це нація воїнів, як на рингу, так і на фронті. Організатори закликають не забувати донатити на потреби армії та підтримувати розвиток спорту для майбутніх поколінь.

Бокс об'єднує сильних заради перемоги, і цей благодійний вечір став ще одним підтвердженням того, що сила і єдність українців ведуть нас до спільних перемог.