Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У «Галичині» – ювілейний меморіал Ярослава Пастернака

На міжнародний турнір пам’яті колишнього журналіста «ВЗ» приїхали юні баскетболісти з Польщі і Словаччини

У п’ятницю, 13 вересня, головна баскетбольна арена Львова, Палац спорту «Галичина», прийматиме учасників Міжнародного меморіалу Ярослава Пастернака — відомого українського спортивного журналіста, колишнього репортера «Високого Замку». Десять років тому тяжка хвороба забрала від нас Славка, але добра згадка про нього живе. В тому числі через проведення такого турніру. Незчулися, як у меморіалу перший ювілей…

Десять років тому ці баскетбольні змагання серед юних започаткував у пам’ять про нашого колегу один з найближчих друзів Славка — тренер Львівської обласної ДЮСШ Зеновій Курса. Це чи не єдиний такий турнір в Україні, який організовують на честь журналіста. На змаганнях пройшли «обкатку» багато відомих майстрів, які нині виступають у професійних командах.

Протягом трьох золотих осінніх днів на львівському майданчику кипітимуть баскетбольні пристрасті. Змагатися за кубки Ярослава Пастернака, крім господарів, прибули юні спортсмени з польського Перемишля, словацьких Михайловиц і Бардейова, а також з Дрогобича. Щоб турнір пройшов на високому рівні, крім працівників ОДЮСШ, подбали управління молоді і спорту ЛОДА, Національний університет «Львівська політехніка», управління територіального командування внутрішніх військ МВС, будівельна фірма «Квадр», виробники мінеральної води «Моршинська» та спеціальної питної негазованої води для підлітків Teen Team. Підтримку надали також федерація баскетболу Львівщини, БК «Політехніка­Галичина». «Високий Замок» вдячний усім, хто доклався до вшанування пам’яті нашого незабутнього товариша. А юним баскетболістам бажаємо незабутніх вражень від спортивної боротьби і відпочинку у красені Львові!

Схожі новини