Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Україна та Хорватія уклали угоду про підтримку та співробітництво: деталі

  • 09.10.2024, 15:25
  • 255

Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Хорватії Андрй Пленкович підписали угоду про тривалу підтримку та співробітництво між державами

Фото пресслужби Офісу президента України
Фото пресслужби Офісу президента України

У Дубровнику відбулися переговори президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича у різних форматах: тет-а-тет та у складі делегацій.

Володимир Зеленський подякував Хорватії за підтримку України та Андрею Пленковичу — за лідерство в наданні оборонної підтримки. Від початку повномасштабного російського вторгнення Хорватія виділила вже 11 військових пакетів.

Під час зустрічі докладно обговорили, як прискорити постачання оголошених пакетів допомоги та підготовку й наповнення наступних.

Окремий фокус розмови — співпраця в обороні. Серед іншого йшлося про внесок в українське виробництво дронів.

Серед тем переговорів — і гуманітарне розмінування та локалізація підприємств в Україні. Хорватія надає фінансову підтримку та ділиться своїм досвідом.

Окрему увагу приділили реабілітації українських дітей і поранених воїнів, європейській інтеграції та прискоренню переговорного процесу, а також відбудові України.

Андрей Пленкович додав, як Україна забезпечує стійкість. Зокрема те, що попри постійні російські атаки держава відновлює об'єкти, зруйновані агресією рф.