Передплата 2024 ВЗ

У Стрию зʼявився мурал Тарасу «Хаммеру» Бобаничу (ФОТО)

  • 01.10.2024, 17:10
  • 337

У Стрию освятили мурал Герою України Тарасу Бобаничу (ХАММЕРУ)

Фото із соцмереж Володимира Штурма
Фото із соцмереж Володимира Штурма

Мурал намалювали у м. Стрий Львівської області на вулиці Тараса Шевченка, 24.

Довідка:

Тарас Бобанич (Хаммер) — український військовослужбовець, молодший лейтенант, командир 2-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», учасник російсько-української війни. Герой України (2022 р., посмертно). 8 квітня 2022 року, виконуючи бойове завдання на фронті, він загинув.

Тарас Бобанич народився 15 березня 1989 року у Трускавці на Львівщині. Закінчив у 2006 році Стрийську загальноосвітню школу № 9. У 2011 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ, де здобув фах за спеціальністю «Правознавство».

30 листопада 2019 року призначений заступником Командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів. У 2020 році обраний членом Проводу Національно-визвольного руху «Правий сектор».

Брав участь у військово-патріотичному вихованні молоді.

Від початку повномасштабної війни пішов на фронт боронити країну. Загинув 8 квітня 2022 року у бою проти російських військ під час виконання бойового завдання підрозділом біля села Вірнопілля (Харківська область), прикривши собою побратимів.

Похований 13 квітня 2022 року на Личаківському цвинтарі у Львові.

На День незалежності України 24 серпня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Тараса Бобанича удостоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Працював правником у 2011—2015 роках. Брав активну участь у Революції гідності. Був членом партії «Правий сектор», згодом керівник Львівського обласного осередку «Правого сектора». Балотувався на позачергових виборах народних депутатів України 2014 року.

З липня 2014 року — командир 2-го запасного батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», який у лютому 2016 року, згідно з наказом Командира ДУК ПС, переформовано у 2-гу резервну сотню ДУК ПС. Брав участь у бойових діях на Донбасі.

У 2015 році був одним із координаторів акції «Громадянська блокада Криму» — товарної блокади адміністративного кордону з тимчасово окупованим півостровом Крим.

Схожі новини