Передплата 2024 ВЗ

Атаки на склади боєприпасів та ракет послаблять логістику росіян, — аналітики

  • 19.09.2024, 13:45
  • 219

Удари ЗСУ по тилових логістичних об'єктах на території рф можуть значно збільшити оперативний тиск на російських військових

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Аналітики нагадали, що влітку 2022 року українські війська завдали серії ударів HIMARS по російських складах боєприпасів на окупованих територіях, що змусило росію розосередити арсенали та зменшило ефективність їхньої логістики.

Військові фахівці вважають, що удари по складах боєприпасів на території рф, подібні до атаки у торопці, можуть змусити російське командування реорганізувати та розосередити свої системи підтримки і логістики.

«російські військові, скоріш за все, не усунули вразливі місця на багатьох об'єктах матеріально-технічного забезпечення шляхом створення укриттів. Зняття обмежень на використання західних систем і подальший розвиток власного потенціалу України завдавати ударів на великі відстані, може дозволити ЗСУ більш ефективно використовувати такі вразливості ворога», — йдеться у звіті.

Експерти також впевнені, що подальші удари української армії по російських складах боєприпасів і ракет можуть знищити значну частину матеріальних запасів росіян.

«Удари українських військових по об'єктах на території росії, можуть вплинути на наступальні операції на всьому театрі бойових дій. Це станеться якщо Сили оборони володітимуть матеріальною базою, можливостями та дозволом на проведення масштабної кампанії завдавати ударів по об'єктах матеріально-технічного забезпечення і підтримки на території рф», — констатують аналітики.

Раніше стало відомо про масовану атаку БПЛА на тверську область рф. Після вибухів там зафіксували 18 землетрусів.

Також у ніч на 18 вересня у російському ярославлі сталася пожежа на складі паливно-мастильних матеріалів.

Схожі новини