Передплата 2024 «Добрий господар»

Іспанія приєдналася до IT-коаліції, — Міноборони

  • 07.09.2024, 16:25
  • 142

У межах зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» Іспанія підписала Декларацію про наміри й таким чином доєдналася до ІТ-коаліції

Фото Міноборони України
Фото Міноборони України

Про це йдеться на сайті Міноборони України.

«Дякуємо Уряду і народу Іспанії за системну підтримку України. Долучення до IT-коаліції - чудова новина. Як і те, що все більше країн хочуть допомогти, щоб Україна стала більш технологічною. Та мала усі можливості для розгортання будь-яких цифрових рішень, які даватимуть відчутний результат в українському війську», — заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Як вказано, Іспанія стала вже 13 країною-партнером, що входить до спеціальної групи з підтримки України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

ІТ-коаліція — це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України («формат Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу. Вона зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним силам України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. У межах ІТ-коаліції вже вдалося зібрати фінансових та матеріальних внесків на понад 70 млн євро.

Схожі новини