Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗСУ контратакують під Покровськом, — джерело

  • 07.09.2024, 09:55
  • 189

Ситуація під Покровськом різко змінилася

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

«ЗСУ тримали в резерві чотири або п’ять бригад — кожна з яких налічувала до 2000 солдатів і сотні одиниць техніки. Уже тепер ці резерви приєднуються до боїв уздовж останньої лінії окопів і укріплених містечок за п’ять-шість миль від Покровська і його життєво важливих шляхів постачання», — йдеться у джерелі.

Також вказано, що зараз деякі з цих резервів приєднуються до бою вздовж останньої лінії окопів і укріплених містечок за п’ять-шість миль від Покровська та його життєво важливих шляхів постачання.

«Наразі бригада „Кара-Даг“ Національної гвардії, 12 бригада „Азова“ та 93 механізована бригада Збройних сил України — проводять невеликі контратаки, основним ефектом яких є сповільнення або незначне відкидання росіян», — зазначили джерела.

Відомо, що запеклі дії бригади «Кара-Даг» у Селидовому можуть бути найвагомішими з останніх контратак. Уже кілька днів танки Т-64 бригади підривають і захоплюють російські танки та бойові машини, які намагаються проникнути до Селидового головною дорогою зі сходу на захід.

Джеоелв пишуть, що росіяни повинні пройти через Селидове, щоб мати можливість вести прицільний вогонь по Покровську. Але тепер, коли свіжі та добре оснащені українські війська перебувають у Селидовому та наступають, захоплення Покровська росіянами, яке колись здавалося неминучим, виглядає дещо менш імовірним.

Схожі новини